Dr. Lennard Gilissen houdt op woensdag 10 oktober een speciale lezing over preventie en behandelmogelijkheden bij darmkanker. De lezing wordt gehouden in de foyer van het nieuwe Rickgebouw aan de Wilhelminasingel 12 (voorheen Hoogh Weert en HBO Nederland). Wel vooraf aanmelden via e-mail of telefonisch via 0495 – 541 444.

Bevolkingsonderzoek

Als geregistreerd bevolkingsonderzoeker zal Dr. Gilissen het belang van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker aantonen. Hij zal in zijn lezing zowel preventie als behandelmethoden en keuzemogelijkheden behandelen. Ook zal hij ingaan op behandelingen in een latere fase zoals het plaatsen van stents in de darm bij een vernauwing. Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen.

Sinds 2014 krijgen alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Dat is niet voor niets: Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Het staat op de tweede plaats van kankersoorten waaraan mensen in Nederland overlijden. Darmkanker geeft vaak pas in een laat stadium klachten. Daarom is vroege opsporing zo belangrijk. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe meer kans er is op genezing.

Dr. Lennard Gilissen

Dr.Gilissen is in 1975 in Weert geboren en nog steeds hier woonachtig. In 2000 rondde hij de opleiding Geneeskunde met onderscheiding af aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. In het Maasland Ziekenhuis in Sittard en het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) deed hij de vooropleiding Interne geneeskunde. De opleiding tot maag-darm-lever-arts (MDL-arts) deed hij vervolgens in het AZM en het Catharina Ziekenhuis. In 2008 promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht.

Vanaf 2007 werkt hij als MDL-arts in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Tot voor kort werkte hij ook enige tijd in het SJG Weert.

Aanmelden

De thema-avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden is noodzakelijk via e-mail of telefonisch via 0495 – 541 444.

Terug naar de Nieuwsbrief 2018-4