In een serie van vier wordt op woensdag 15 juni de derde bijzondere Thema-avond georganiseerd onder de titel “Kanker en positieve gezondheid, kan dat”? Het wordt een eigenzinnige, ludieke en prikkelende avond in samenwerking met Straal!theater uit den Bosch, Brechtje van Huigevoort van LifeStyle Health and prevention en John van Heel van LifeStyle Vitae. Dit mag je niet missen!
Meld je nu aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl.

Na de diagnose kanker staat het leven op de kop. Naast allerlei onderzoeken, behandelingen en therapieën krijg je er vele adviseurs en coaches bij. Het ene goedbedoelde advies nog stringenter dan het andere. Wat de een adviseert, raadt de ander juist af. Alternatieve methodes bij de vleet. “Positief blijven” klinkt het steeds in je achterhoofd. Maar kan dat wel met kanker?

Al deze gegevenheden en vragen passeren deze thema-avond de revue. Op een heel bijzondere wijze. Het wordt een eigenzinnige, luchtige, interactieve discussieavond met humor maar ook diepgang over alles wat met leefstijl en positieve gezondheid te maken heeft met en na kanker.

Elske Helmich van Straal!theater uit den Bosch is actrice en trainingsactrice. Zij geeft theaterworkshops en presentatietrainingen aan het bedrijfsleven en geeft toneelles aan volwassenen, jongeren en kinderen. Elske beschikt over een enorme dosis creativiteit en enthousiasme waarmee ze groepen kan verbinden, inspireren en prikkelen. Samen met oncologie fysiotherapeute Brechtje Huigevoort en John van Heel van LifeStyle Health and Prevention en Vitae LifeStyle houdt zij de bezoekers een spiegel voor.

Tijdens deze avond nemen we geen blad voor de mond. Wat is leefstijl, wat is goed, wat is fout, wat zegt de wetenschap, wanneer wordt overdreven en wat is precies die ‘Positieve Gezondheid’ waar de World Health Organization zo druk mee is?

Allemaal punten waar we graag met u over in gesprek gaan.

Vier bijzondere thema-avonden en theatershow

Vanwege het vijfjarig bestaan organiseert het Toon Hermans Huis Weert in totaal vier bijzondere thema-avonden. De eerste twee thema-avonden waren druk bezocht en bijzonder succesvol. Evenals de andere thema-avonden vindt ook de thema-avond van 15 juni plaats in de Concertzaal van Rick, Beekstraat 27 in Weert. De avond begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495-541 444.

Noteer ook alvast de datum van de laatste themabijeenkomst: woensdag 21 september. Dan is de bekende Belgische Prof. Dr. Manu Keirse, klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland de gastspreker. Velen kennen hem nog als inspirerende spreker tijdens de officiële opening van het Toon Hermans Huis Weert e.o., vijf jaar geleden.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-2