Op 2 en 3 juni 2018 vindt voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop in Weert plaats. Je bent van harte uitgenodigd voor de infoavond op 19 september om 19.30 uur in kantine ‘Toren’ bij Scholengemeenschap Philips van Horne (ingang Herenstraat bij parkeerplaatsen)

Dit lokale evenement waarbij gewandeld wordt om zowel geld in te zamelen voor kankeronderzoek van KWF als het Toon Hermans Huis Weert heeft in 2015 een vliegende start gehad. Met 1300 deelnemers en een opbrengst van bijna € 50.000,= hebben we een nieuw evenement naar Weert gebracht, dat ook nog eens iets goeds oplevert. Naast het broodnodige geld voor onderzoek en het inloophuis, is de ziekte beter bespreekbaar geworden, leidde het tot verbroedering en was het simpelweg enorm gezellig!

Evenals in 2015 organiseert het Toon Hermans Huis Weert tijdens de SamenLoop samen met veel vrijwilligers een speciaal programma voor survivors ((ex-)kankerpatiënten. Heb je interesse om mee te doen of mee te helpen, meld je dan aan.

Infoavond 19 september

In 2018 wil de organisatie er een nog groter evenement van maken. Meer teams, meer vrijwilligers. Wil je meelopen of meehelpen? Schrijf je dan in via de website  of stuur een e-mail   om je aan te melden voor de informatieavond op dinsdagavond 19 sept. om 19.30 uur in kantine ‘Toren’ bij Scholengemeenschap Philips van Horne. Hier presenteert de organisatie van Samen Loop voor Hoop Weert 2018 aan belangstellenden uit Weert en omgeving wat het evenement inhoudt. Teams (families, verenigingen, bedrijven, maar ook individuele lopers), vrijwilligers en sponsoren worden van harte uitgenodigd te komen.

Voor de organisatie zijn veel vrijwilligers nodig. Wil je je steentje bijdragen in de vorm van bijvoorbeeld: opbouwen marktkramen, schoonhouden van het terrein, de kaarsenceremonie, catering, (gratis) optreden met muziek/entertainment? Wil je meer informatie omdat je mogelijk als bedrijf/sponsor je steentje wil bijdragen? Of heb je interesse om als wandelaar/team deel te nemen aan de SamenLoop voor Hoop Weert? Kom dan naar de infoavond en meld je aan.

Wat is de SamenLoop voor Hoop?

De SamenLoop voor Hoop is een feestelijk, braderie-achtig familie-evenement dat 24 uur aaneengesloten duurt en volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Het evenement begint op zaterdag 2 juni om 14.00 uur met een openingsceremonie waarbij survivors ‘(ex-)kankerpatiënten’ een ereronde lopen, om 23.00 uur vindt er een kaarsenceremonie plaats en de volgende dag om 14.00 uur wordt het evenement afgesloten met een slotceremonie.

Tijdens de kaarsenceremonie wordt stilgestaan bij degenen die momenteel vechten tegen de ziekte en de mensen die ons zijn ontvallen. Dit is een ontroerend onderdeel van elke SamenLoop.

De SamenLoop voor Hoop is geen wedstrijd, maar een 24-uurswandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Teams lopen in 24 uur (dus dag en nacht) rondjes rondom Park aan de Bron aan de Maaslandlaan in Weert.

Nieuw: de Kinderloop

In 2018 wordt voor het eerst ook een Kinderloop georganiseerd. Op zondagochtend 3 juni lopen de kinderen een uur voor het goede doel. Uiteraard krijgen ze ook een prachtig paars shirt.

En verder…

De deelnemende teams organiseren ook activiteiten op het samenloopterrein: dit kan variëren van een veiling of loterij, het organiseren van spellen, tot verkoop van eigen gemaakte producten. Er zijn optredens van lokale artiesten en kinderactiviteiten. Deze activiteiten verhogen de opbrengst van het evenement en dragen bij aan de feestelijke, braderie-achtige sfeer.

Terug naar de Nieuwsbrief 2017-4