“Leven met Kanker”, onder die titel houdt Prof. Dr. Manu Keirse een lezing tijdens de laatste thema-avond in het lustrumjaar. Velen kennen Manu Keirse nog van de indrukwekkende inleiding die hij hield bij opening van het Toon Hermans Huis Weert e.o. vijf jaar geleden.

Wij zijn zeer verheugd dat in samenwerking met het Sint Jans Gasthuis Prof. Dr. Manu Keirse de reeks van bijzondere thema-avonden komt afsluiten. Als geen ander weet deze Vlaamse emeritus hoogleraar en klinisch psycholoog zijn gehoor te boeien. Hij is dé expert in patiëntbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Vele boeken en publicaties getuigen daarvan.

Emotionele aardbeving

Desgevraagd geeft Manu Keirse de volgende toelichting op zijn lezing:
“Als de diagnose kanker je leven binnenvalt kom je in een emotionele aardbeving terecht. Het gewone leven davert op zijn grondvesten. De ziekte doet zich niet alleen in je lichaam voor, maar raakt evenzeer je beleving, je denken, je emoties en je relaties. Bij een aardbeving vliegen de brokstukken in het rond. Je moet proberen van onder het puin vandaan te komen en de brokken te lijmen. Je komt terecht in een doolhof van tegenstrijdigheden. Deze hebben zowel te maken met de context van het medisch gebeuren, met het medisch handelen, met de communicatie als met de zieke zelf.

In deze lezing wordt ingegaan op hoe je je weg kunt vinden in die wereld van tegenstrijdigheden. Een niet te missen gids voor al wie in zijn eigen leven of in zijn omgeving wordt geconfronteerd met een ernstige aandoening”.

De lezing wordt muzikaal opgeluisterd door optredens van de pianiste Rosanne Roelofsma in de pauze en na afloop.

Aanmelden

Evenals de voorgaande drie thema-avonden wordt ook deze thema-avond gehouden in de Concertzaal van Rick, Beekstraat 27 in Weert. De avond begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, mits vooraf aangemeld. Omdat wij voor deze lezing veel belangstellenden verwachten en het aantal zitplaatsen beperkt is, is snel aanmelden aan te raden. Aanmelden kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495 – 541 444.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-3