Zaterdag 22 april wordt de tweede editie van de Toons ToerTocht gehouden, een wandel- en fietstocht vanuit en tussen de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Gelet op de vele enthousiaste reacties hebben de Huizen besloten de Tocht jaarlijks te gaan organiseren.

Twee van de enthousiaste deelnemers vorig jaar waren Cid en Lies Coppen. De tachtigers fietsten op en neer naar het Toon Hermans Huis in Sittard, zo’n 90 km. In Sittard werden zij allerhartelijks ontvangen. Ook de fietsgroep van Ger Joosten uit Stramproy was vorig jaar van de partij. Zij hadden gekozen voor het Toon Hermans Huis in Maastricht, een tocht van maar liefst 120 km vv, maar dat zijn dan ook ervaren wielrenners.

Ook de recreatieve fietser die ca 15 km wil fietsen, of de wandelaar die ongeveer 7 km wil wandelen is die dag van harte welkom in het Toon Hermans Huis Weert.

De Toons ToerTocht wordt door de zes Limburgse Toon Hermans Huizen georganiseerd vanwege de 100e geboortedag van Toon Hermans in 2016. De tocht is een recreatieve fiets- of wandeltocht van het ene naar het andere Toon Hermans Huis,. Deelnemers steunen daarmee de Huizen in Limburg én genieten van een onvergetelijke dag.

Om 10 uur wordt bij elk Huis het officiële startschot gegeven. Deelnemers die liever eerder op pad gaan, kunnen starten vanaf 8 uur.

Deelnemen is mogelijk voor iedereen, jong en oud, en kan per fiets, e-bike of te voet. De afstanden variëren dus. In totaal zijn er meer dan 40 routes door het mooie Limburgse land. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande fietsroutes.
Iedereen kan vertrekken vanaf het Toon Hermans Huis Weert en vervolgens kiezen voor een route naar een ander Toon Hermans Huis in Limburg of een wandel- of fietstocht vanuit Weert. Ook kan er gekozen worden voor een kortere wandel- of fietsroute rondom het huis in Weert. In iedere finishplaats staan gratis koffie/thee en vlaai klaar voor de deelnemers.

Sponsoring

Deelnemers betalen € 12,50 per persoon; voor kinderen van 12 t/m 16 jaar is het inschrijfgeld € 5,00. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Door betaling van het inschrijfgeld sponsoren de deelnemers de zes Toon Hermans Huizen in Limburg.

Iedere ingeschreven deelnemer krijgt:

  • Routekaarten (te downloaden via de website)
  • Een stempelkaart
  • Koffie en thee met een stuk vlaai bij aankomst
  • Een button met opdruk
  • Een pen
  • Een persoonlijk certificaat als bewijs van deelname.

Meer informatie is beschikbaar op www.toonstoertocht.nl. Via deze site kun je je ook aanmelden. Begin de lente goed en pak de fiets of trek de wandelschoenen aan. Wij hopen op een grote deelname.

Terug naar de nieuwsbrief 2017-2.