Ook in 2016 neemt een team van Toons Toppers van het Toon Hermans Huis Weert e.o. weer deel aan de beklimming van de Mont Ventoux. Heel bijzonder is dit jaar de deelname van maar liefst 17 leerlingen van het Kwadrant, het College en de Philips van Horne S.G..

De 22 wandelaars en 22 fietsers zijn al enkele maanden in training. Vaak in de omgeving van Weert en af en toe worden ook de heuvels in Zuid Limburg opgezocht. En niet alleen trainen de Toons Toppers 2016 heel hard, de 44 sportievelingen hebben, net als andere jaren, weer een behoorlijk sponsorbedrag bijeen gebracht. 60% Van de landelijke opbrengst gaat naar projecten van het KWF; 40% naar lokale initiatieven, zoals het Toon Hermans Huis. U kunt de Toons Toppers 2016 nog steeds ondersteunen via de website www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers.

Dit jaar is een jubileumjaar, omdat de Stichting Groot Verzet tegen Kanker voor de 10e keer de beklimming van de Mont Ventoux organiseert. De Toons Toppers van het Toon Hermans Huis Weert doen voor de vierde keer mee aan deze sponsortocht.

Omdat de beklimming op 1 en 2 september nog in de schoolvakanties valt, hebben vrijwilligers van het Toon Hermans Huis een presentatie verzorgd bij het Kwadrant, het College en de Philips van Horne SG. De respons was enorm. Maar liefst 17 leerlingen hebben zich aangesloten bij de Toons Toppers. Jongeren tussen de 14 en 17 jaar! En nu al blijkt dat het echte volhouders zijn. Dat belooft wat als zij de mythische berg gaan beklimmen.

Onlangs maakten alle Toons Toppers met elkaar kennis in het gezellige Theatercafé de Huiskamer aan de Wilhelminasingel. Naast de kennismaking werden ze door een sportarts van MediWeert geïnformeerd onder andere over training en voeding.

Jan Caristocht

Op zaterdag 25 juni nemen de Toons Toppers deel aan de jaarlijkse Jan Caristocht. De fietsers vertrekken vanuit het Toon Hermans Huis Weert voor een tocht van 104 km via Duitsland naar het Toon Hermans Huis in Roermond. Daar gebruiken zij samen met de fietsers van het Toon Hermans Huis Venlo de lunch. De wandelaars lopen ruim 22 km door de fraaie natuur rondom Weert en Nederweert. U bent van harte welkom om alle deelnemers ( niet alleen de Toons Toppers doen mee maar ook een aantal andere sportievelingen die het Toon Hermans Huis ondersteunen) bij terugkomst rond 15.00 uur toe te juichen.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-2