6 nov. Interview en Voorstelling over mantelzorg in Theater de Huiskamer

Samen met Punt Welzijn nodigen wij u uit voor een bijzondere voorstelling over mantelzorg. ‘Van de Hoop een Deugd maken’ is een theatervoorstelling gemaakt door de bekende theatermaaksters Nicoline van de Beek en Henriëtte Zoon.

Voorafgaand aan de voorstelling interviewt Jan Leenders het echtpaar Hermans dat voor elkaar mantelzorger is. U bent van harte welkom. Wel graag vooraf aanmelden. Klik hier.

De week van 4 tot en met 10 november is de Weerter Week van de Mantelzorg. Het Toon Hermans Huis is er samen met Punt Welzijn in geslaagd een bijzondere voorstelling naar Weert te halen. Nicoline van de Beek kennen de bezoekers van de thema-avonden van het Toon Hermans Huis nog van haar voorstelling over prostaatkanker ‘Theater van het Gedeelde Leed’ samen met prof. Harm Kuijpers.

Als geen ander weet zij met haar voorstellingen mensen te boeien en een moeilijk onderwerp met begrip en humor bespreekbaar te maken. In dat opzicht lijkt zij wel op Toon Hermans, een voorstelling met een lach en een traan.

In de voorstelling ‘Van de Hoop een Deugd maken’ werkt zij samen met Henriëtte Zoon. Deze voorstelling is vooral geschikt voor mantelzorgers, professionals en vrijwilligers in de zorg en gaat over hoop en verlies in zorgsituaties.

Interview met mantelzorgers

Voorafgaand aan de voorstelling houdt Jan Leenders, bekend presentator en debatleider een interview met Ria en Ludo Hermans. Nadat Ria Hermans ziek werd, werd Ludo Hermans haar mantelzorger. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Hoe helpen zij elkaar, wat hebben zij geleerd, welke valkuilen kwamen zij tegen en wat kunnen wij hier van leren?

Aanmelden

Deze bijzondere avond wordt gehouden op woensdag 6 november in theater de Huiskamer, St.-Raphaëlpad in Weert en begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Aanmelden noodzakelijk. Let op: De theaterzaal is niet rolstoel-toegankelijk.

Parkeeradvies: parkeergarage Ursulinen of parkeergarage Stadshuis, meld je hier snel aan.

Terug naar de Nieuwsbrief 2019-04