Dat zei één van de gasten van het Toon Hermans Huis in Weert tegen Harry Peijs, die al 8 jaar yoga-oefeningen geeft in het huis. Een beter compliment kun je niet krijgen.

Maar meer nog dan dat geeft het aan dat de gasten, die in het inloophuis de yogalessen volgen, er écht baat bij hebben.

Na de diagnose kanker moeten mensen hun leven weer op de rails zien te krijgen. De spanningen komen vaak pas na de medische behandelingen. Hoe ga je daar mee om? Met andere woorden: hoe zet je spanning, verdriet en pijn om in veerkracht?

Ontmoeten, Verwennen en Ontspannen

Het Toon Hermans Huis Weert staat voor Ontmoeten, Verwennen en Ontspannen. De oefeningen van Harry Peijs, gespecialiseerd in yoga voor mensen met kanker, geven aan alle drie de thema’s inhoud, maar vooral aan het thema ontspannen.

Ruud van Bemmelen volgt al 7 jaar de yogalessen van Harry in het huis. Na de diagnose kanker, waardoor hij 100% arbeidsongeschikt is geworden, raakte hij in een diep gat. “Ik heb lange tijd echt heel hard moeten knokken om mijn leven weer op de rit te krijgen. Dat was totaal ontregeld. Het was natuurlijk ook een hard gelag ook voor mijn vrouw en mijn drie nog jonge kinderen. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, maar de yogalessen van Harry hebben mij weer tot rust gebracht. En niet te vergeten de veerkracht die ik bij de andere yogavolgers zag en die mij tot voorbeeld dienden en dienen. Het Toon Hermans Huis is voor mij een goed, warm nest. Ik sta nu weer positief in het leven”.

Interesse?

De yogalessen van Harry Peijs in het Toon Hermans Huis Weert zijn iedere maandag van 11.00 tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 14.30 uur. Meld je aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of bel 0495 541 444.

Terug naar de Nieuwsbrief 2019-04