“Verlies en Veerkracht”. Onder die titel organiseert het Toon Hermans Huis Weert op woensdag 6 april de eerste van vier bijzondere thema-avonden. Verliesdeskundige en auteur Riet Fiddelaers-Jaspers verzorgt in samenklank met singer-songwriter Marcel Luntungan (Marsmelody) deze avond.

Geen handleiding

Er bestaat geen handleiding hoe om te gaan met een ernstige ziekte of verlies van een dierbare. Ieder doet het op zijn eigen manier. Veel heeft te maken met hoe je geleerd hebt met teleurstellingen en verlies om te gaan. Stop je je gevoelens weg, pak je je leven weer op of ga je juist bij de pakken neer zitten? Sluit je je af voor je omgeving of ben je in staat om steun en hulp te vragen? Kun je na verloop van tijd weer omschakelen van overleven naar leven? Onderga tijdens de thema-avond de zoektocht naar veerkracht bij het verwerken van verlies.

Verlies en rouw

Riet Fiddelaers-Jaspers (1953) is deskundige op het gebied van verlies en rouw. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere gebeurtenissen kan spreken. Ze is een veelgevraagd spreker bij congressen en gastdocent bij diverse opleidingen. Als auteur schreef ze een indrukwekkend aantal boeken over omgaan met verlies. Zij verzorgt deze avond in samenklank met singer-songwriter en gitarist Marcel Luntungan (Marsmelody), die ook de nazit in de foyer muzikaal zal opluisteren.

Aanmelden voor deze avond is noodzakelijk en kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl (met vermelding van je telefoonnummer) of 0495 – 541 444.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-1