Dit jaar gaat voor de zesde keer in successie een team van Toons Toppers de magische berg de Mont Ventoux beklimmen. Op woensdag 7 februari organiseert het Toon Hermans Huis Weert een informatieavond. Wil je meer weten over deze beklimming meld je dan aan voor deze informatiebijeenkomst via administratie@toonhermanshuisweert.nl met daarbij je naam en telefoonnummer.

Samen naar de top

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je vaak een lange en moeilijke weg te wachten. Met de nodige kronkels onderweg en spreekwoordelijke pieken en dalen, niet wetende waar je gaat uitkomen. Ieder jaar organiseert het Toon Hermans Huis Weert een onvergetelijke ervaring voor iedereen die weet hoe het is om die moeilijke weg af te leggen. Samen fietsen of wandelen we naar de top van de Mont Ventoux. Een prachtige positieve ervaring na een moeilijke periode, waarbij je je lichaam en geest letterlijk in beweging zet.

Ook in 2018 gaan we deze sportieve uitdaging aan. Wil je na de diagnose kanker jezelf uitdagen of draag je anderen in deze situatie een warm hart toe? Fiets of loop dan met ons mee! Door mee te doen haal je een bedrag op dat ten goede zal komen aan het KWF en het Toon Hermans Huis Weert. Zo help je niet alleen jezelf maar ook anderen die met deze ziekte te maken krijgen.

Goede voorbereiding

We bedwingen de Mont Ventoux op 30 en 31 augustus 2018. Dit kan uiteraard niet zonder een goede voorbereiding, waarmee we op tijd willen beginnen. Begin april start het informatie- en trainingsprogramma. De begeleiding is in handen van ervaren professionals: Kirstie Boelaars, Joost Lenders en Peter Sijben verzorgen de fietstrainingen. Marleen Bouten begeleidt de wandelaars en Brechtje Huigevoort is als oncologisch fysiotherapeut betrokken. Vanuit het Toon Hermans Huis Weert leveren Corné Lenders en Tanja Kools hun bijdrage.

Voor de fietsers bestaat het programma uit wekelijks samen trainen, de wandelaars doen dat eenmaal per twee weken. Beide groepen trainen eenmaal per maand in het heuvelachtige zuiden van Limburg. Verder wordt het programma aangevuld met andere sportactiviteiten, voedingsadvies en algemene informatie over de Mont Ventoux en het evenement.

Terug naar de Nieuwsbrief 2018-01