Sinds kort ontvangen patiënten van de Dagbehandeling Oncologie van het SJG Weert een tegoedbon voor gratis deelname aan een activiteit in het Toon Hermans Huis. Oncologie verpleegkundige Hilde Willemse vertelt over de eerste ervaringen.

Het Toon Hermans Huis Weert mocht op 10 november 2018 een bedrag van € 16.625,- in ontvangst nemen van de stichting Groot Verzet tegen Kanker. Een bedrag dat mede door de inzet van een team van het SJG Weert (de SJG Toppers) bijeen was gebracht door de beklimming van de Mont Ventoux.

Als dank voor deze steun krijgen patiënten van de Dagbehandeling Oncologie van het SJG Weert sinds kort een tegoedbon voor gratis deelname aan een activiteit in het Toon Hermans Huis.

“Wij geven deze tegoedbon meestal aan het eind van een reeks chemokuren,” vertelt Hilde Willemse, een van de zeven oncologie verpleegkundigen van de dagbehandeling oncologie. “Mensen die langdurig in behandeling zijn, geven we de tegoedbon ook wel eens tussendoor. Bij het aanbieden van de tegoedbon geven wij ook een toelichting en wijzen wij op het brede activiteitenaanbod en de positieve ervaringen van anderen met het huis. Wij merken dat de patiënten dit gebaar erg op prijs stellen. Veel mensen hebben van het Toon Hermans Huis gehoord, maar nog lang niet iedereen. Ook merken wij dat veel mensen het wel spannend vinden om naar het huis te gaan. Wij zeggen dan dat het misschien een idee is om samen met een partner of bekende te gaan. Dat kan de drempel verlagen”.

De komende periode wordt bekeken of deze geste van het Toon Hermans Huis kan worden uitgebreid naar andere (poliklinische) afdelingen, bijvoorbeeld de mamacare of urologie. Volgens Hilde Willemse is dat in overleg met het SJG Weert zeker het overwegen waard.

Terug naar de Nieuwsbrief 2019-1