Vanaf 1 januari 2019 verzorgt Ans Jagers op de eerste dinsdag van de maand in het Toon Hermans Huis ontspanningsmassages. Ook tijdens de 3 verwendagen in het Huis geeft Ans de massages. De mooiste reactie die zij kreeg: “Mag ik je een knuffel geven“?

Na 32 jaar als administratieve kracht bij de Rabobank te hebben gewerkt, heeft Ans sinds augustus 2018 een eigen praktijk in Nederweert, Larimar Massage Praktijk genaamd.

De bank gaf haar de gelegenheid zich te oriënteren op een andere baan. Na een jaar een mbo-opleiding in Alphen aan de Rijn te hebben gevolgd, vond Ans nog steeds veel voldoening in het geven van massages. Zij is nu al een eind gevorderd met een hbo-studie in Vlijmen. De module ‘massage bij kanker’ heeft zij vorig jaar afgerond en via via werd zij gevraagd om ontspanningsmassages te geven bij de SamenLoopvoorHoop in juni in Weert.

Dat vond zij best wel spannend. Zowel survivors (mensen die kanker hebben of hebben gehad) als hun partners konden zich tijdens de Loop gratis laten masseren. “Deze mensen hebben vaak al veel meegemaakt en ik heb bijzondere verhalen gehoord. Toen een partner na afloop van de ontspanningsmassage me vroeg “mag ik je een knuffel geven?” gaf me dat heel veel voldoening. Sindsdien weet ik dat ik een goede keuze heb gemaakt en waar mijn toekomst ligt”, vertelt Ans.

“De zachte en liefdevolle aanrakingen zorgen voor minder pijn. Zeker vlak vóór een nieuwe chemokuur zorgt deze ontspanningsmassage niet alleen voor een rustpunt, maar ook krijgt het immuunsysteem een extra prikkel. Symptomen als angst, stress en depressie worden verminderd of gaan zelfs weg. De gast werkt als het ware zo zelf aan zijn of haar herstel. En ik krijg er als vrijwilliger ook heel veel voor terug. Niets mooier dan iemand te kunnen helpen”, aldus Ans.

Aanmelden noodzakelijk

De massages in het Toon Hermans Huis worden gegeven op de eerste dinsdag van de maand tussen 9.30 en 12.00 uur en duren ongeveer één uur. Aanmelden is noodzakelijk via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495 541 444.

Terug naar de Nieuwsbrief 2019-1