Bertien Nijnens nieuwe coördinator

Bertien Nijnens (56) is per 1 januari 2022 de nieuwe coördinator van het Toon Hermans Huis Weert e.o.. Zij is de opvolgster van Maria Bakx en Tanja Kools die ongeveer 10 jaar in een duo-functie het coördinatorschap hebben vervuld. Bertien is afkomstig uit Ospel maar samen met haar partner en kinderen al geruime tijd woonachtig in Weert. In de aanvangsfase kan Bertien een beroep doen op de jarenlange kennis en ervaring van Maria en Tanja. Zij blijven –zij het wat meer in de luwte- aan het huis verbonden.

‘Ik wil er graag mijn schouders onder zetten’
Bertien Nijnens is ruim 35 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige in de kliniek, als ambulance verpleegkundige en als opleidingsconsulent bij Ambulancezorg Limburg-Noord. Daarnaast is zij o.a. communicatietrainer/coach en heeft zij recent de studie Toegepaste Psychologie afgerond. In 2020 heeft zij de gezondheidszorg verlaten om samen met haar partner een natuurkampeerterrein in Weert te exploiteren.
Toen zij enkele maanden geleden de vacature voor coördinator op de website van Nederweert 24 zag, trok die functie haar aandacht. ‘Ik was helemaal niet op zoek naar een andere functie, we hadden immers pas een jaar geleden de exploitatie van de natuurcamping op ons genomen, maar toch leek het me een leuke uitdaging. Toen ik later benaderd werd of ik in mijn netwerk iemand kende die mogelijk geïnteresseerd was, ben ik gaan nadenken of het toch iets voor mij zou kunnen zijn. Omdat ik nog geen goed beeld had wat er precies van de coördinator verlangd werd, ben ik een paar keer met Maria en Tanja meegelopen. De doelgroep, het luisteren naar gasten, het werken met vrijwilligers, iets kunnen betekenen voor andere mensen, de laagdrempeligheid van het huis, de vele activiteiten, het enthousiasme van Maria en Tanja, dat alles maakte dat ik steeds enthousiaster werd.

Natuurlijk is het lastig dat er vanwege corona geen activiteiten in het huis zijn, maar het voordeel is wel dat ik me nu rustig kan inlezen en oriënteren. Tegelijkertijd vind ik het ook best wel spannend. Het is een nieuw vakgebied voor me. Maar samen met het bestuur en alle vrijwilligers en aanbieders koesteren we wat goed is en gaan we kijken wat we nog verder kunnen uitbouwen en opbouwen. Ik heb er zin in!’

Wil je Bertien een mailtje sturen? Dat kan. Het mailadres van Bertien bij het Toon Hermans Huis Weert e.o. is: bertien@toonhermanshuisweert.nl.

Afscheid

Met het afscheid van Maria Bakx en Tanja Kools is een einde gekomen aan een periode van jarenlange, goede onderlinge samenwerking en van harmonieuze samenwerking met bestuur, vrijwilligers en talrijke externe relaties. Zij zorgden voor een goede en gastvrije organisatie en waren het gezicht naar buiten. Het bestuur, de vrijwilligers, de aanbieders en de gasten zijn hen enorm erkentelijk en dankbaar. We zijn reuze blij dat ze – zij het in de luwte – met ons Huis verbonden blijven, onder meer bij initiatieven als de Toons Toppers (beklimming van de Mont Ventoux) en de sponsorloop Lopen voor Hoop (voorheen SamenLoop voor Hoop).

Terug naar Nieuwsbrief 2022-01