Carola Saes: “Schilderen heeft mijn ‘köpke’ weer tot rust gebracht”

Carola Saes uit Stramproy schildert al bijna drie jaar op donderdagmorgen in het Toon Hermans Huis. Dat heeft haar veel gebracht zegt zij. “De eerste tijd vooral voor rust in ‘det köpke’”. Het schilderen zelf brengt rust, maar zeker ook de fijne gesprekken met de begeleiders en de lotgenoten.

“Omdat ik het mentaal zo zwaar had na de diagnose kanker, wees de verpleegkundige van mama-care van het SJG mij op het Toon Hermans Huis. Ga daar eens praten zei ze tegen me. Later hoorde ik ook van anderen dat zij baat hadden bij het bezoek aan het inloophuis.

Ik merk dat vooral het delen van je ervaringen en gevoelens met lotgenoten bij mij heel erg helpt. De fijne en soms ook diepgaande gesprekken geven mij rust. Daarbij is ook de rol van de begeleiders bij het schilderen, Udie Adams en Hub Bukkems, heel belangrijk. Zij kunnen heel goed luisteren en stimuleren je. Petje af voor hun inzet”.

“We hebben een heel fijne schildergroep. Vanwege de coronamaatregelen zijn we met maximaal drie gasten. Normaliter met vijf. Ikzelf werk veel met acrylverf maar de mogelijkheden binnen het atelier in het huis zijn bijna onbeperkt. Ook op donderdagmiddag is er een schildersgroep. Die wordt begeleid door Ger Billekens. Ik heb begrepen dat daar nog een plaatsje vrij is”. “Hoewel het schilderresultaat niet het belangrijkste is, mag ik daar ook heel tevreden over zijn. De positieve feedback die ik thuis krijg werkt natuurlijk stimulerend.

Als gast bij het Toon Hermans Huis ben ik ook wel eens uitgenodigd voor de Verwendag. Dat was eveneens een bijzonder positieve ervaring. Ongelooflijk hoe een massage voor een heerlijke ontspanning zorgt en hoe emoties dan vrij komen”, aldus Carola Saes.

Terug naar de Nieuwsbrief