Evelien brengt geluk.

Vrijdag 18 juni bezocht Evelien van der Werff, tijdens haar fietstocht langs 75 IPSO inloophuizen het Toon Hermans Huis in Weert. Zij werd daar verwelkomd door burgemeester Raymond Vlecken, wethouder Paul Sterk en secretaris Hub aan den Boom.
Evelien werd, komend uit Eindhoven, vanaf de provinciegrens aan de Geuzendijk door een groepje fietsers van het Toon Hermans Huis begeleid. Weert is het eerste Toon Hermans Huis in Limburg dat zij op haar ruim 1300 km lange fietstocht bezoekt.

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!
Dat is een wel heel korte samenvatting van hoe Evelien van der Werff op dit moment in het leven staat. Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff, die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: het op de kaart zetten van de IPSO inloophuizen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker, meer bekendheid geven. En dat is haar gelukt!. Er is vanuit de reguliere pers en de social media heel veel aandacht voor haar sponsorfietstocht. Zo ook in Weert, waar dag- en weekbladen over haar verhaal berichtten en waar WeertdeGekste bij de aankomst in het inloophuis aanwezig was en haar interviewde.

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. De fietstocht van Evelien is op facebook te volgen en via deze link.  (https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk). Via deze site kan de actie ook worden ondersteund. Via onderstaande link kunt u het artikel uit “Weert de Gekste” lezen en ook het interview beluisteren.

Evelien maakt korte metten met vooroordelen Toon Hermans Huis

Terug naar de Nieuwsbrief