Giovanni en Irene de Monte klaar voor de beklimming van de Mont Ventoux

Irene van Roy-de Monte was in 2013 mede-initiatiefnemer voor wat daarna de Toons Toppers zijn geworden. Dit jaar gaat Irene als lid van de Toons Jubileum Toppers weer de Mont Ventoux beklimmen. Maar nu samen met haar vader en Toons Topper 2022 Giovanni. Voor beiden een bijzondere ervaring.

Op haar pagina op de website van Groot Verzet tegen Kanker schrijft Irene: “In 2013 ging ik voor het eerst de Mont Ventoux op, een prachtig doel in mijn eigen herstel nadat ik in 2012 op mijn 27e werd geconfronteerd met borstkanker. Wat een bijzondere ervaring was dat en wat een magische berg is de Mont Ventoux. Een paar jaar later, gelukkig weer in goede gezondheid, hebben we een mooie vakantie gevierd, met als hoogtepunt, ten huwelijk gevraagd worden op de top van de Mont Ventoux, weer op die magische berg!

Nu ben ik 10 jaar hersteld en kankervrij. Een hele mooie mijlpaal en ik realiseer me dat ik daarmee veel geluk heb gehad. Helaas is het ziekteverloop niet voor iedereen zo en zijn er nog te veel mensen die niet beter worden of niet de juiste behandeling kunnen krijgen. En juist daarom is het zo belangrijk dat er meer onderzoek kan worden gedaan, nieuwe behandelingen kunnen worden ontwikkeld met zo min mogelijk bijwerkingen!

Meedoen aan de Jubileum groep van het Toon Hermans Huis Weert lijkt me dus een uitgesproken kans en mooi moment om nog een keer deze magische berg te gaan beklimmen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor Groot Verzet Tegen Kanker”.

Vader Giovanni de Monte

“Tien jaar geleden stond in ons gezin kanker voor de deur”, zegt Giovanni de Monte. “Iets waar helaas veel mensen mee te maken krijgen. In 2013 stonden we als ouders boven op de Mont Ventoux om een groep jonge dames (28-35 jaar), waaronder onze Irene, boven te zien komen. Wat een enorm emotioneel maar tegelijkertijd ook ‘warm’ moment was dat. Het zal heel bijzonder zijn om dit jaar samen boven te komen. Zij wellicht sneller dan ik! Het samen trainen de afgelopen maanden is ook al heel bijzonder en leuk om te doen.

Tien jaar geleden hebben wij ervaren hoe belangrijk een medisch team maar ook een Toon Hermans Huis is: een welkome opvang voor moeilijke momenten, een plek ook waar je door allerlei activiteiten weer nieuwe energie krijgt. Tien jaar geleden kreeg onze Irene veel steun vanuit het huis om haar idee te realiseren om de Mont Ventoux te beklimmen. Ook nu als Toons Topper ervaar ik weer de geweldige ondersteuning van de vrijwilligers bij de voorbereiding en de trainingen. Echt een TOP-begeleidingsteam. Ik zet me dan ook graag in om geld in te zamelen voor zowel kankeronderzoek via KWF als voor het Toon Hermans Huis Weert”.

Wil je Irene en Giovanni ondersteunen? Dat kan via steun Irene en steun Giovanni.

Terug naar de Nieuwsbrief