1/8e triatlon voor mensen met beperking zorgt voor onvergetelijke momenten

In en rond het Blauwe Meertje in Weert vond vandaag een 1/8e triatlon plaats voor mensen met beperking. Het werd voor de deelnemers een dag vol met onvergetelijke momenten.

Nadat wethouder Michèle Ferrière het startsein had gegeven gingen de deelnemers vol enthousiasme aan de slag. Er werd deelgenomen aan een 1/8e aangepaste triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen) voor iedereen vanaf 10 jaar die door een ziekte of beperking niet kan deelnemen aan een volledige triatlon. Samen met familie, vrienden en/of begeleiders werd er alles gegeven. Ook de regenbuien werden getrotseerd. Zelfs toen werd er nog gelachen.

Het ging uiteindelijk niet om de snelste tijd, maar om een unieke ervaring en het plezier voor de deelnemers (en begeleiding). Uiteindelijk werden er ook nog eens twee cheques uitgereikt t.n.v. PSW en het Toon Hermans Huis van elk 1219,25 euro.

Het evenement werd georganiseerd nadat Suzanne Moonen (van Stichting Ontspanwater) was geïnspireerd tijdens een soort gelijk evenement (Spierathlon). De afgelopen maanden werd er samen met vrijwilligers hard gewerkt om dit unieke evenement in Weert op touw te zetten.

Meer foto’s zien: Kijk op Weert de Gekste

Een bijdrage van Carlo van Hout