Topprestaties tijdens Jan Caristocht 2018
Ook dit jaar is er weer een groep enthousiaste fietsers en wandelaars die onder de naam Toons Toppers 2018 op 30 en 31 augustus de beruchte Mont Ventoux gaan beklimmen. Ze doen dit te voet of met de fiets. Ook een team van het SJG Weert is dit jaar actief aan het trainen voor de beklimming van de Mont Ventoux. Beide teams ondersteunen door deelname onderzoek naar kanker en voor een deel ook de activiteiten van het Toon Hermans Huis Weert.
Als training en voorbereiding organiseerde het Toon Hermans Huis Weert zaterdag 16 juni voor de zesde keer een sponsor wandel- en fietstocht onder de naam Jan Caristocht. Om 9.15 uur werden de deelnemers uitgeluid door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert, mevrouw Loekie van Maaren- van Balen. Maar liefst 30 wandelaars en meer dan 30 fietsers deden mee aan de tocht. Daaronder niet alleen de Toons Toppers 2018 en de leden van het SJG-team, maar ook een aantal wandelaars en fietsers die de wandel- en fietstocht als sponsor meemaakten.
De fietsers werden begeleid door ervaren leden van de TWC Nederweert, die de 105 km lange tocht ook hadden uitgezet. Zij werden ’s middags gastvrij ontvangen in het Toon Hermans Huis Roermond, waar zij van een heerlijke lunch genoten. De wandelaars liepen ruim 22 km door de mooie natuur in Weert Zuid en genoten van een lunch bij restaurant Crossmoor.
Het is een prestatie van formaat dat alle deelnemers, wandelaars en fietsers, in de middag feestelijk door bestuurslid Henk Evers konden worden ingehaald bij het Toon Hermans Huis!

 

Jan Caristocht: De tocht is sinds 2014 vernoemd naar de mede-initiatiefnemer en grote stimulator Jan Caris uit Ospel, die in 2014 al ernstig ziek was maar de Mont Ventoux zowel te voet als per fiets bedwong.