Jan Caristocht en Toons Toppers 2018
Ook dit jaar is er weer een groep enthousiaste fietsers en wandelaars die onder de naam Toons Toppers 2018 op 30 en 31 augustus de beruchte Mont Ventoux gaan beklimmen. Te voet of met de fiets.
Als training en voorbereiding organiseert het Toon Hermans Huis Weert op zaterdag 16 juni a.s. voor de zesde keer een sponsor wandel- en fietstocht onder de naam Jan Caristocht. Om 9.15 uur worden de deelnemers uitgeluid door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert, mevrouw Loekie van Maaren-van Balen. De deelnemers worden om 15.00 uur weer terug verwacht in Weert, alwaar Henk Evers, bestuurslid van het Toon Hermans Huis, de sportievelingen weer zal verwelkomen. De wandelaars lopen ongeveer 22 km in de mooie groene omgeving van Weert, met een lunchpauze bij restaurant Crossmoor. De fietsers peddelen op hun racefietsen ca. 105 km. via België naar Roermond en terug naar Weert. Zij zijn omstreeks 12.15 uur te gast in het Toon Hermans Huis in Roermond, waar zij de lunch gebruiken. Naast de 27 Toons Toppers 2018 nemen ook andere wandelaars en fietsers als sponsor deel aan de Jan Caris tocht. In totaal gaan er zaterdag ongeveer 60 wandelaars en fietsers van start.

Jan Caristocht: De tocht is sinds 2014 vernoemd naar de mede-initiatiefnemer en grote stimulator Jan Caris uit Ospel, die, hoewel toen al zwaar ziek, in 2014 de Mont Ventoux zowel te voet als per fiets bedwong. In 2015 is Jan, die ook als vrijwilliger in het Toon Hermans Huis Weert actief was, overleden.