Decrease font size Default font size Increase font size

Facebook-logolinkedin-logo

Kanker hoef je niet alleen te dragen

helpen

Openingstijden:

ma-di-do: 9:00 - 16:00 uur
wo en vr: 9:00 - 13:00 uur
za en zo gesloten

Adres:

Graaf Jacobstraat 1
6001 XA Weert
tel: 0495 541 444, IBAN:
NL55 RABO 0156 7317 62

Word ook
vrijwilliger !

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toons Toppers op de top van de Mont Ventoux

Vrijdag 1 september beklommen 36 Toons Toppers lopend, per handbike of op de fiets de Mont Ventoux. Zij deden dit na een half jaar intensief samen trainen onder begeleiding van het Toon Hermans Huis Weert. Iedere deelnemer met zijn of haar eigen motivatie of doel en allemaal leverden ze een topprestatie.

2017 9 01 TT MtVentoux 500

Voor de vijfde keer vanuit regio Weert
Het Toon Hermans Huis Weert ging dit jaar voor de vijfde maal naar de Mont Ventoux. Vijf jaar geleden werd gestart met een kleine groep van 12 fietsers die allen waren getroffen door de ziekte kanker. Inmiddels gaat het huis met zowel wandelaars als  fietsers vanuit de gehele doelgroep, dus niet alleen mensen die zelf getroffen zijn door de ziekte maar ook naasten en nabestaanden.
Op donderdag begonnen de wandelaars aan hun beklimming. De omstandigheden waren die dag zwaar en het weer was dusdanig slecht dat de top voor de wandelaars gesloten was. Een flinke teleurstelling!

2017 8 31 TStappers 1 375

Gelukkig waren de weersomstandigheden vrijdag een stuk beter zodat de wandelaars alsnog tot de top konden lopen. Tegelijk met de fietsers die die dag van start gingen in Sault.

Goede doel
Naast de racefietsers deed dit jaar vanuit Weert  ook een deelnemer per handbike aan het evenement mee. Onder de deelnemers was dit jaar weer een groep middelbare scholieren, die de uitdaging aangingen om de top van de magische berg te bereiken en zich in te zetten voor het goede doel. Alle Toppers hebben met deze prestatie geld ingezameld voor de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker. Samen brachten ze ruim 32.000 euro bijeen. Het grootste deel is bestemd voor onderzoek van het KWF en 40% is bestemd voor het Toon Hermans Huis Weert. Het was wederom een bijzondere week in Frankrijk met mooie verhalen, prachtige ervaringen, topprestaties, emotie en plezier!

2017 8 28TT 8 Montbrune 500