Meer dan tachtig mensen bezochten de Open Dag op zondag 21 februari. Tien mensen, waaronder 5 kinderen, doneerden minstens 30 centimeter van hun haar ten bate van de stichting Haarwensen.

Een van de schenkers was de 10-jarige Liv Tullemans. Zij heeft een bijzonder verhaal.

Toen Liv Tullemans 7 jaar was, zag ze op TV een filmpje over kinderen die haar doneerden voor kinderen die door kanker hun haar waren verloren. “Door zelf een stuk van je haar te schenken kunnen deze kinderen een mooie pruik krijgen”, vertelt Liv. Het filmpje maakte zoveel indruk op Liv dat zij 3 jaar lang haar haar heeft laten groeien om het op een dag te kunnen doneren.

30 cm.

Toevallig zag haar moeder een stukje in de krant dat Carool Platteel Hair & Beauty bij de Open Dag in het Toon Hermans Huis voor de stichting Haarwensen kinderen zou gaan knippen. “Je moest minstens 30 cm van je haar laten afknippen, maar dat vond ik geen probleem. Ik heb mijn haren nu nog tot op mijn schouders. De eerste dagen was het wel gek als ik in de spiegel keek en mijn haren kamde, maar nu ben ik er wel aan gewend” vertelt Liv vrolijk.

Metamorfose

Haar zusje Fae is na het bezoek aan de Open Dag ook zo enthousiast geworden dat zij binnenkort ook naar Carool gaat. Een trotse moeder Monique vindt het fantastisch zoals Carool dat doet. De kinderen ondergaan een ware metamorfose. En ze krijgen ook nog een leuk cadeautje mee als bedankje.

Liv houdt binnenkort een spreekbeurt in haar klas over de Stichting Haarwensen. Daarbij laat ze ook foto’s zien en een speciaal door haar vader gemaakt filmpje.

Toeval bestaat niet.

Toen de familie Tullemans na het bezoek aan de Open Dag die zondag bij oma het nieuwe kapsel van Liv liet zien, kwam op TV het programma Achtste Groepers Huilen Niet. En waar ging die uitzending over? Juist ja. De stichting Haarwensen en de haardonaties van en voor kinderen. “De moeite waard om via Uitzending Gemist nog eens naar te kijken” raadt moeder Monique iedereen aan.

Tijdens de Open Dag waren er nog meer activiteiten. Meer daarover kunt u lezen op de website www.toonhermanshuisweert.nl.