Het Toon Hermans Huis Weert is super trots dat Maria Bakx, intern coördinator in het inloophuis, op woensdag 11 maart voor haar vele verdiensten de Antje Award 2020 kreeg uitgereikt. De uitreiking vindt jaarlijks plaats bij gelegenheid van de viering van Internationale Vrouwendag. Dit jaar voor de 24e keer.

De Antje Award wordt in Weert uitgereikt aan een vrouw, woonachtig of werkzaam in de gemeente Weert, die een bijdrage levert aan de bewustwording van de individuele vrouw en/of een bijdrage levert aan de verbetering van de maatschappelijke positie van vrouwen. Kortom een Weerter vrouw die zich inspant voor vrouwen en door haar omgeving als voorbeeld gezien mag worden.

Over Maria Bakx

De jury van de Antje Award 2020 schrijft over Maria Bakx het volgende:
Ze is betrokken, inspireert, motiveert en zegt zelden nee. En in een zorgzame omgeving maakt zij het verschil. In een omgeving waar vrouwen toevallig, of misschien ook niet, bovengemiddeld vertegenwoordigd zijn. Mede door haar inbreng voelt het voor iedereen, gast én vrijwilliger van het Toon Hermans Huis, als een warm bad. Vanaf de oprichting in 2009 is zij bij het huis betrokken. Sinds 2012 heeft zij de dagelijkse leiding als intern coördinator van het Toon Hermans Huis Weert, samen met Tanja Kools de extern coördinator. Het inloophuis telt momenteel zo’n 65 vrijwilligers.

Maria stuurt de administratie en het secretariaat aan waar diverse taken worden uitgevoerd, zoals de registratie van gasten, verzorgen van workshops, planning, drukwerk, kasbeheer, boodschappen, facebook. Ze begeleidt de grote groep van gastvrouwen en -heren, projectvrijwilligers, oproepkrachten en aanbieders van activiteiten en ontvangt groepen voor rondleidingen in het huis. Ook de gezellige jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomsten worden door haar samen met de extern coördinator, met liefde en aandacht verzorgd.

De prijs is vernoemd naar mevrouw Antje Pallandt-Hendrix, beter bekend als Antje van de Statie, die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers. Een hard werkende, ondernemende en geëmancipeerde vrouw.

Wij vinden het volkomen terecht dat Maria voor al haar werkzaamheden en verdiensten op deze wijze in het zonnetje is gezet. Van ganser harte proficiat!

Terug naar de nieuwsbrief 2020-4