Dankzij een schenking van Dick en Dorien van Aggel van Zorgwinkel Medicura, specialist in medische hulpmiddelen, beschikt het Toon Hermans Huis Weert voortaan over een muziekbed.
Het muziekwaterbed is een uitvinding van muziektherapeut Math Hansen uit Baexem, die gespecialiseerd was in pijnbestrijding. Vanaf 13 oktober begeleidt energetisch therapeut Simone Brands iedere tweede en vierde dinsdagmiddag van de maand het gebruik van het muziekbed.

Ontspanning

Math Hansen, was werkzaam in de gehandicaptenzorg; hij ontdekte dat door muziek in combinatie met trillingen op de juiste manier in te zetten een volledige ontspanning wordt bereikt van zowel lichaam als geest. Lichamelijke en psychische klachten kunnen afnemen of verdwijnen. Daarnaast kan het in de juiste toepassing pijn verlichten. Math heeft er veel positieve resultaten mee bereikt; helaas is hij in 2018 overleden. Ook is gebleken dat het muziekwaterbed juist ook bij mensen met kanker een heilzame werking heeft. Het Toon Hermans Huis Weert is dan ook heel blij met de schenking van Medicura.

Simone Brands, van huis uit energetisch therapeut, zal de gasten die van het bed gebruik willen maken, begeleiden. Wij zijn blij dat we ondanks de coronapandemie in het Toon Hermans Huis Weert op deze wijze toch individuele gasten kunnen helpen. Het muziekbed is een welkome aanwinst voor het Toon Hermans Huis. We nodigen iedereen graag uit om de heilzame werking van muziek in combinatie met een liefdevolle aanraking te ervaren. Spanning maakt hiermee plaats voor ontspanning en rust.

De behandelwijze kan meerdere effecten hebben. Dat verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen geeft het naast een diepe ontspanning tevens een dieptewerking voor de anatomie van het lichaam. Hierdoor ontstaat een verbeterde energiecirculatie en bevordert het bovendien de werking van het immuunsysteem. Mooie klanken van muziek niet alleen beluisteren maar deze als aangename trillingen ook letterlijk voelen, geeft rust in denken en voelen. Ongeveer de helft van ons lichaam bestaat uit water, slechts één druppel kan een hele vijver in beweging  brengen”, aldus Simone Brands.

Aanmelden

Gebruik van het muziekbed met begeleiding van Simone Brands is mogelijk vanaf 13 oktober iedere tweede en vierde dinsdag van de maand om 13.30 uur en om 14.30 uur. De bijdrage in de kosten is € 7,50. Wij beschikken over bijpassende ontspannende muziek. Hebt u een voorkeur voor eigen bijpassende muziek dan kunt u die op een usb-stick meebrengen. Bent u geïnteresseerd? Klik dan hier.

Terug naar nieuwsbrief 2020-5