Sinds ruim een jaar geeft Karin Beerens iedere dinsdagmiddag in het Toon Hermans Huis Qi Gong. Karin en Ineke Broens vertellen u in deze Nieuwsbrief meer over deze bijzondere, eeuwenoude Chinese bewegingsleer, die zorgt voor (nieuwe) energie en vitaliteit.

Karin Beerens legt uit dat Qi Gongoefeningen(spreek uit als Chi Kong) meestal op zichzelf staande oefeningen zijn, waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt. Het zijn eenvoudig uit te voeren lichaamsbewegingen, die heel langzaam en tot in de perfectie worden gedaan. De oefeningen zorgen in combinatie met de ademhaling voor rust en ontspanning en ze vergroten je bewustzijn. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en versterkt. Deze bewegingen worden enige malen herhaald, voordat men naar een volgende beweging overstapt. Een Qi Gong oefening kan ook statisch zijn waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden.

Tintelingen

Ineke Broens volgt al enkele weken de lessen van Karin. “Bij een bezoek aan het Toon Hermans Huis kreeg ik een overzicht van alle activiteiten die hier worden aangeboden. Eerst ben ik een keer naar yogales gegaan, maar dat was niet zo mijn ding. De Qi Gong oefeningen zijn wel echt iets voor mij. Als je de oefeningen goed krijgt aangeleerd, zoals bij Karin, heb je ze binnen 10 minuten onder de knie. De combinatie van specifieke bewegingen en ademhaling brengen je aan de ene kant tot rust en tegelijkertijd voel je als het ware de tintelingen die door je lichaam stromen en je weer energie geven. Ik heb er echt baat bij en kijk steeds weer uit naar de volgende les”.

Ook geïnteresseerd?

Heb je interesse om eens een Qi Gong les mee te maken? Dat kan, maar meld je dan wel vooraf aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl. of telefonisch: 541 444. Karin wil het aantal plekken beperkt houden, zodat ze alle deelnemers genoeg aandacht kan geven.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-2