Monsterrit: Vanuit Weert naar de Mont Ventoux

Tien jaar geleden stonden Frank van Engelen en Cees Kersten ook al op de Mont Ventoux bij de eerste editie van wat we nu de Toons Toppers noemen. Vanwege dit jubileum fietsen ze dit jaar mee met de andere 8 Toons Jubileum Toppers. Maar dat niet alleen: Zij hebben besloten samen ook een Monsterrit te rijden: op 21 augustus vertrekken zij per fiets vanuit Weert naar de Mont Ventoux, ruim 1050 km!

Frank vertelt dat het idee ontstond na een Jan Caristocht ook weer bijna 10 jaar geleden. “Het idee bleef sluimeren. Maar dit jaar hebben Cees en ik er echt werk van gemaakt. Alles is inmiddels geregeld. De extra sponsoring, de hotels en B&B’s voor onderweg en de volgauto, die mijn schoonvader zal rijden. We zijn 10 dagen onderweg, waarbij we één rustdag hebben ingepland. Iedere dag fietsen we zo’n 120 à 130 km. De route loopt via St. Vith, Metz, Nancy, en dan verder richting Lyon. Daarbij klimmen we ruim 9000 hoogtemeters.

De tiende dag willen we vanuit Malaucène de Mont Ventoux vanaf die kant beklimmen. Vervolgens fietsen we door naar Montbrun-les-Bains, waar we samen met de Toons Toppers 2022 en de Jubileum Toppers verblijven en waar de wandelaars en fietsers op 1 en 2 september de mythische berg gaan beklimmen”, aldus een enthousiaste Frank van Engelen.

Inmiddels hebben Cees en Frank al bijna 4000 trainingskilometers op de teller staan. Zij willen de komende weken nog zo’n 1000 km trainen.

Wil je de Toons Jubileum Toppers financieel ondersteunen? Klik dan hier.

Terug naar de Nieuwsbrief