De ervaring leert dat u deze Nieuwsbrief met Outlook
en Mail voor Windows beter on-line kunt lezen

Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken |  Bezoek onze Site

kop

 

 

Nieuwsbrief 2017-3


Toon%20Hermans

Lentemorgen

hij schreef een klein gedichtje
het had niet veel om handen
maar het had iets van een lichtje
dat in het donker brandde

Toon Hermans


huid-therapie120

10 mei: Presentatie Huid- en oedeemtherapie

Ingeborg Sonnemans, Huid- en oedeemtherapeut bij Huidtherapeutisch Centrum Weert houdt op woensdag 10 mei a.s. om 19.00 uur in het Toon Hermans Huis Weert e.o. een presentatie met als titel:
“Huid- en oedeemtherapie, ‘Nazorg = voorzorg”.

Na de diagnose borstkanker volgt een intensief traject van behandelingen. Gedurende en na genezing kunnen zich allerlei klachten ontwikkelen ten gevolge van deze behandelingen. Gelukkig kunnen deze klachten heel goed behandeld worden door een huid- en oedeemtherapeut.

Gratis toegang na aanmelding via onze mail of 0495-541 444.

Download hier de Flyer van de Presentatie Huid- en oedeemtherapie.


Forum%20Roermond120

11 mei: Symposium Kanker & Arbeid

Op donderdagmiddag 11 mei organiseren de zes Toon Hermans Huizen in Limburg in samenwerking met het Huis voor de Zorg en re-integratiebureau Effectyf een symposium over kanker en arbeid. Heel wat mensen worden tijdens hun loopbaan geconfronteerd met kanker. Deze diagnose heeft grote impact op het professioneel leven. Werk is voor de meeste mensen een belangrijke stabiliserende factor in hun leven en voor velen zowel een bron van plezier als een vorm van zingeving aan het bestaan.

Download hier de Flyer van het symposium.

Inschrijven:

Heb je interesse in het symposium? Meld je dan aan via onze mail De kosten bedragen €10,-.


logo-WPYD120

20 mei: We Pink Your Day

We Pink your Day is de Weerter verwendag voor vrouwen met kanker, en voor hen die daarvoor behandeld zijn. Tijdens en na de diagnose en de zware behandelingen ontzien vrouwen met kanker vaak hun gezin, kinderen, baan, partner en familie. “Gewoon doorgaan” is dan een veel gehoord motto.

Daarom organiseren een aantal organisaties voor het vierde jaar op rij een bijzondere (gratis) wellnessdag voor deze moedige vrouwen. Ook nu weer in het Toon Hermans Huis Weert.

Lees verder


Manon%20Bommer%20schrijfworkshop120

In juni: Schrijfmiddagen “Schrijf je leven”

Onder deskundige begeleiding van Manon Bommer worden tijdens vijf donderdagmiddagen in juni (1, 8, 15, 22 en 29 juni) onder te titel: ´Schrijf je leven´ schrijfmiddagen gehouden in het Toon Hermans Huis. Schrijfervaring is niet nodig; elk verhaal en elke schrijfstijl is goed. Bijdrage per workshop € 2,50 pp.

Meer informatie en aanmelden via onze mail of (0495) 541 444.

Lees verder


jongeren120

Jongeren gezocht

Naomi Jacobs is bezig met haar afstudeeronderzoek aan Avans Hogeschool, richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Op verzoek van het Toon Hermans Huis Weert onderzoekt zij de (begeleidings) behoeften van jongeren van 12 tot en met 16 jaar, die te maken hebben gehad met kanker tijdens een ziekteproces bij een familielid.

Naomi is daarom op zoek naar jongeren in Weert en omgeving, die bereid zijn over deze ervaring(en) in gesprek te gaan. Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Ben jij of ken jij iemand tussen de 12 en 16 jaar die ervaring(en) heeft met kanker binnen de familie en die Naomi wil helpen bij haar onderzoek? Tag dan diegene en/of stuur een privébericht of stuur een mail naar Naomi. Zij neemt dan contact met je op.


cafe-doodgewoon120

Bijeenkomsten Café Toon Doodgewoon

Palliatieve Zorg Midden Limburg biedt in samenwerking met het Toon Hermans Huis Weert e.o. een ontmoetingsplek voor mensen met vragen over een waardig levenseinde.

Download hier de Flyer van Café Toon Doodgewoon.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is noodzakelijk via onze mail of telefonisch 0495 - 541 444.


Toons%20Toppers%202017-120

Toons Toppers 2017 in training voor Mont Ventoux

Jan Willem van Gog uit Ospel is één van de 38 Toons Toppers 2017 die dit jaar de uitdaging aan gaat om de Mont Ventoux te bedwingen. Iedere Toons Topper heeft zijn eigen doel en motivatie. Sommigen in het kader van hun eigen herstel, sommigen voor een nabestaande en anderen omdat ze zich gewoon willen inzetten voor het goede doel. Lees meer over het bijzondere verhaal van Jan Willem van Gog.

Lees verder


jan-caristocht120

24 juni: Jan Caristocht 2017

Als training en voorbereiding voor de Toons Toppers organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. dit jaar voor de vijfde keer een sponsorwandel- en fietstocht onder de naam Jan Caristocht. Wil je mee doen aan de tocht of sponsoren?

Meld je aan via onze mail of (0495) 541 444.

Lees verder


koken120

Nabestaandenbijeenkomsten met kookworkshop

Samen met Christien Gussenhoven koken we in de keuken van het Toon Hermans Huis. Praten over je ervaringen en verdriet doe je niet op commando. De ervaring leert dat deze gesprekken het beste verlopen in een kleine groep van maximaal 7 nabestaanden, altijd gecombineerd met een bepaalde activiteit. Tijdens het koken of daarna tijdens het eten worden ervaringen en gevoelens uitgewisseld. Op de woensdagen 17 mei en 28 juni ben je tussen 15.30 en 19.30 uur welkom in het Toon Hermans Huis.
Bijdrage € 7,00.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is noodzakelijk via onze mail of (0495) 541 444.


THHW-huis120

Gewijzigde openingstijden

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. is gesloten op 27/28 april (Koningsdag), 25/26 mei (Hemelvaart) en 5 juni (Pinksteren). Tijdens de zomervakantie van 17 juli t/m 25 augustus 2017 is het Toon Hermans Huis Weert e.o. geopend van 9.00 tot 13.00 uur.

Klik hier om u af te melden van deze Nieuwbrief | Denk aan het milieu voordat u deze e-mail print!