Thea Hillebrink en Nelly Janssen komen iedere vrijdagmorgen naar het creatief atelier in het Toon Hermans Huis. En dat al zo’n vijf jaar. Samen met nog enkele andere gasten en onder begeleiding van Conny Bijlmakers en een stagiaire maken zij dan met verschillende materialen de mooiste dingen. Zij hebben tegelijkertijd veel steun aan elkaar. En toen ging medio maart het huis dicht vanwege Covid-19.

“Dat was écht een domper”, zeggen Thea en Nelly los van elkaar. “We hebben een heel leuk clubje, dat heel veel steun aan elkaar geeft”. “Ik durf best te zeggen dat het Toon Hermans Huis en het creatief atelier mijn redding zijn geweest, nadat ik de diagnose kanker kreeg” zegt Thea. “Toen we hoorden dat we elkaar niet meer konden treffen in het huis, hebben we elkaar iedere week gebeld of geappt. De sterke band die we met ons clubje hebben, is door de coronaperikelen alleen maar hechter geworden”. Nelly bevestigt dit. “Bovendien boden de thuisopdrachten die Conny en stagiaire Inge iedere vrijdag op de website en op Facebook zetten, veel afleiding”. “Ik heb alle creatieve producties of foto’s daarvan in een boek verzameld” zegt Thea. “Laatst zag mijn kleindochter van 10 dat boek en zei spontaan: “Oma, dat boek moet je nooit wegdoen”. “Leuk toch!”

Nelly en Thea zijn samen met de andere gasten blij dat zij nu weer iedere vrijdag naar het Toon Hermans Huis kunnen komen. Onder het creatief bezig zijn, kunnen zij weer bijpraten en elkaar helpen. “Alleen stagiaire Inge een hand of knuffel geven, omdat zij geslaagd is, dat mocht niet. Logisch, maar het blijft toch raar aanvoelen”.

Terug naar de nieuwsbrief 2020-4