Het Toon Hermans Huis Weert staat voor Ontmoeten, Verwennen en Ontspannen. De mail die wij ontvingen van Jos Goossens geeft dat feilloos weer. Jos genoot van de wellnessbehandeling die hij kreeg van Marlies Laugs. Marlies is iedere woensdagmorgen actief in het Toon Hermans Huis. Kijk op de website voor meer informatie en om aan te melden.

Totaal onverwacht kreeg ik een zéér lief cadeautje van twee “goeie bekenden”. Een cadeaubon voor een gezichtsmassage in het Toon Hermans Huis in Weert. Samen met mijn zoon zijn we naar Weert gereden om de cadeaubon in te ruilen voor de gezichtsmassage. We belden aan en werden door ’n vriendelijke dame welkom geheten. Na een korte rondleiding door het huis kwamen we in de huiskamer waar gastvrouw Margo Evers en Marlies Laugs ons verwelkomden met een kop koffie.

Marlies vond dat we even moesten “landen” oftewel bijkomen van de reis. Na een half uurtje stelde Marlies voor naar boven te gaan voor de gezichtsmassage. Eenmaal in de heerlijke stoel zittend vertelde Marlies wat ze allemaal ging doen en dat ik mocht praten, stil zijn of slapen net wat ik zelf wilde.

Nou hou ik erg van praten dus de eerste 20 minuten hebben we gepraat en gepraat, héérlijk. Maar wat gebeurt er?  Langzaam maar zeker kwam er een diepe rust en vermoeidheid over mijn gezicht waardoor het praten vanzelf stopte en ik me helemaal overgaf aan de massage. Wat was dat héérlijk. Als vanzelf werd de overgave dieper en daarmee het weldadige gevoel van vrede, diepe rust en release van vermoeidheid groter. De bij aanvang “lege” handen van Marlies bleken rijkelijk gevuld te zijn met liefdevolle ontspanning en helende energie, waaraan ik me wel moest overgeven.

Er was geen ontsnappen aan totdat de handenmassage begon en mijn aandacht werd getrokken tot een soort van verfrissend activerend gevoel in m’n handen samen met het eerder beschreven gevoel van diepe rust dat er nog steeds was.

Na, wat later ruim een uur bleek te zijn geweest, mocht ik in mijn eigen tempo terugkomen uit deze weldaad van ontspanning. Nog half dromend ging ik samen met Marlies terug naar de huiskamer. Daar werd ik aangenaam verrast door de uitnodiging mee te eten met de andere gasten van het Toon Hermans Huis door Margo, de vriendelijke kok en de deelnemers aan de kookgroep. Het zag er lekker uit, ik had trek en m’n zoon zat al te eten dus na enige schroom mijnerzijds had ik een heerlijke maaltijd voor me die ik me goed heb laten smaken. Maar dat was nog niet alles want er ontstonden ook leuke gesprekjes met andere deelnemers aan de maaltijd waardoor de vriendelijkheid van ’t hele bezoek nog eens extra werd onderstreept.

Na een welgemeend “dankjewel” voor de gastvrije ontvangst zijn we blij verrast naar huis gereden waar ik nog lang heb nagenoten van het lieve cadeautje van Harrie en Margo.

Terug naar de Nieuwsbrief 2019-5