Ans Jagers, ontspanningsmassage

Vanaf 1 januari 2019 verzorgt Ans Jagers-Coolen ontspanningsmassages in het Toon Hermans Huis. (Klik op deze link voor haar programma in 2021.) Ook tijdens de 3 verwendagen in het Huis geeft Ans de massages. De mooiste reactie die zij kreeg: “Mag ik je een knuffel geven“?

Na 32 jaar als administratieve kracht bij de Rabobank te hebben gewerkt heeft Ans zich omgeschoold en werkt ze sinds juni 2017 als masseur bij chiropractiepraktijk Geleen | Leudal in de vestiging in Heythuysen. Sinds januari 2019 is haar eigen praktijkruimte genaamd Larimar Massage Praktijk aan de Dokter van de Wouwstraat 54 in Nederweert klaar voor gebruik.

 De bank gaf haar de gelegenheid zich voor te bereiden op een toekomst buiten de Rabobank. Na een jaar een mbo-opleiding in Alphen aan de Rijn te hebben gevolgd, vond Ans nog steeds veel voldoening in het geven van massages. Zij is nu al een eind gevorderd met een hbo-studie in Vlijmen tot Massage Therapeut. De module ‘massage bij kanker’ heeft zij eerder afgerond en via via werd zij gevraagd om ontspanningsmassages te geven bij de SamenLoopvoorHoop in juni 2018 in Weert.

Dat vond zij best wel spannend. Zowel survivors (mensen die kanker hebben of hebben gehad) als hun partners konden zich tijdens de Loop gratis laten masseren.
“Deze mensen hebben vaak al veel meegemaakt en ik heb bijzondere verhalen gehoord. Toen een partner na afloop van de ontspanningsmassage me vroeg “mag ik je een knuffel geven?” besefte ik dat ik dus echt iets kan betekenen voor mensen die in een hele moeilijke levensfase zitten of hebben gezeten. Dit geeft zoveel voldoening. Sindsdien heb ik stappen gezet om vrijwilliger te worden bij het Toon Hermans Huis in Weert. Ik weet dat ik een goede keuze heb gemaakt  waar mijn toekomst ligt”, vertelt Ans.

“De zachte, liefdevolle aanrakingen en een luisterend oor zorgen voor ontspanning en minder pijn. Er is een toename van de gevoelens van welzijn en de gast wordt op een plezierige manier afgeleid.  Er is aandacht voor het hele lijf en niet alleen gericht op het zieke gedeelte van het lichaam. Ook geeft massage een bevrediging in het controlegevoel over een deel van het herstelproces, want het immuunsysteem krijgt een extra impuls.
Zeker in deze tijd is het extra belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en lief bent voor jezelf. Een massage ondergaan is iets wat je zelf kan doen en fysiek geeft een massage een hele positieve impuls, je voelt je er fijner door en het is ook iets leuks om naar uit te kijken als je weer een volgende chemo of bestraling moet ondergaan.
En ik krijg er als vrijwilliger ook heel veel voor terug. Niets mooier dan iemand te kunnen ondersteunen”, aldus Ans.