Christien Gussenhoven -koken

De kookworkshops staan onder leiding van Christien Gussenhoven, bijgestaan door een gastvrouw of gastheer. We bereiden gezamenlijk een heerlijke vegetarische maaltijd, die we daarna in een ontspannen sfeer met elkaar nuttigen.
Deelnemers zijn vrij om hier eventueel een onderwerp in te brengen. Laat ons even weten als u iets niet mag eten.

Activiteit: Kookworkshop

Christien is kookworkshops gaan geven naar aanleiding van vragen en belangstelling vanuit haar omgeving. Mede door haar eigen ziekteproces werd ze geïnspireerd om haar passie voor eerlijke, natuurlijke voeding uit te dragen in het Toon Hermans huis in Weert. Tijdens de kookworkshops worden met een kleine groep gasten een aantal recepten gemaakt en smakelijk opgegeten. Het doel is dat de gasten zich bewuster worden van hun keuzemogelijkheden in de wereld van voeding. Door natuurlijker te eten kun je vitaliteit / fitheid terug veroveren. Herontdek en proef wat natuurlijke voeding met je zintuigen en je lichaam doet.

Missie/passie

Christien heeft een passie en liefde voor (h)eerlijk koken. Ze gebruikt biologische voeding die zijn groeiproces op een natuurlijke manier heeft volbracht. Christien informeert de gasten van de workshop bio-logisch koken wat de voordelen en nadelen zijn van natuurlijke voeding, wat is een gezonde bereidingswijze, waarom is zonlicht hierbij belangrijk, wat levert dit alles op voor de gezondheid, welke voeding is geschikt als je je beroerd voelt, hoe kun je de smaak weer stimuleren en verdere vragen die ter tafel komen. Haar streven is om tijdens de bereiding van natuurlijke voeding zoveel mogelijk vitale stoffen te behouden zodat deze gebruikt kunnen worden in het lichaam. Zo puur mogelijk presenteren op tafel.

Het accent ligt op het gebruik van (h)eerlijke en verse biologische voeding en kruiden van het seizoen. Christien wil de gasten laten genieten van streekgebonden, biologische en ‘vergeten’ groenten. Zij wil laten voelen/proeven/ruiken/ zien dat je met deze producten de gezonde, gevarieerde en lekkere gerechten kan maken.

Een moment voor jezelf, waar aandacht is voor jou als uniek persoon. Door samen te koken kun je op een plezierige, veilige en ontspannen manier ontdekken welke persoonlijke aspecten voor jou gelden om gezonder en vitaler te leven.

Opleidingen/werkgebied

  • Verpleegkunde
  • Docent verpleegkunde
  • Natuurgeneeskundige therapeut
  • Coaching in het bewustzijnsproces

Christien wil in het Toon Hermans Huis de mensen bewust en enthousiast maken voor natuurlijke, biologische voeding.
Nieuwsgierig geworden naar Christiens activiteiten, bekijk dan hier de website van “Mederi”.