Harry Peijs, Ontspanningslessen op basis van Yoga & Meditatielessen

Motivatie

Vanuit de fysiologie en culturele achtergrond is Harry in aanraking gekomen met yoga. Dit vanwege persoonlijke rugklachten en grote interesse in yoga. Het was een bewuste keuze om voor yoga te gaan. Harry luisterde naar zijn hart en ging studeren aan de driejarige beroepsopleiding tot Raja Yoga docent. Zijn passie voor yoga werd een missie (levensstijl) en in 1989 richtte Harry zijn eigen yoga centrum op in Duitsland en wel met succes!. In 1996 kwam de ommekeer, zijn vrouw overleed aan kanker en de zorgverzekeraars haalden gelijkertijd yoga uit het Duitse verzekeringspakket. Harry keerde terug naar Nederland en kwam in 2001 in aanraking met het THH in Maastricht. Als ervaren yogadocent kan Harry zijn werkervaring hier delen met de gasten van het Huis.

Missie/Passie

Harry geeft wekelijks yoga in groepsverband. Hij koppelt dan de theorie aan praktische oefeningen om op een verzachtende manier met angst en andere blokkerende emoties en pijn om te gaan. Het voelen van de balans tussen lichaam en geest kan een meerwaarde van het leven zijn. Ook het beter leren concentreren en meditatie kan een goede aanvulling zijn. Het is de kunst om de balans van lichaam en geest te voelen en te ervaren. Het geeft rijkdom en kracht aan het leven.

Doel van de lessen

Het bereiken van ontspanning op het mentale, emotionele,en fysieke vlak. Dit door middel van meditatie-, ademhalings-, energie- en lichaamsoefeningen uit de yogatradities van India en Tibet.
Iedereen (ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie), die aan zichzelf wil werken, kan deelnemen aan deze yogalessen.

Opleiding/werkgebied

Harry Peijs is gediplomeerd yogadocent sinds 1989. Hij was tot 2001 werkzaam als yogadocent in Duitsland en Polen. Vanaf 2001 werkt hij weer op Limburgse bodem en is actief in het Toon Hermans Huis Roermond en Weert.