Hub Bukkems

Mijn motivatie

Na 40 jaar zowel in het basisonderwijs als voortgezet onderwijs te hebben gewerkt en even zovele jaren vrijwilligerswerk ga ik nu de schildersactiviteit verzorgen bij het Toon Hermans Huis. Dat is voor mij een logische stap. Mensen die mij dierbaar zijn, kregen kanker. Hun strijd en vooral ook hun kracht zijn voor mij mede aanleiding om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Missie/passie

Kunst en cultuur levert een belangrijke bijdrage aan de sociale en praktische vaardigheden van mensen en hun persoonlijke ontwikkeling. Kunst en cultuur leert mensen waarnemen, creatief denken en handelen en verbindt mensen; leidt tot persoonlijke groei en groei van de maatschappij. Het is een prachtige manier om betekenis te geven én te ontlenen aan de omgeving op een actieve en positieve manier. Ik zie het als een van mijn taken om mensen te laten genieten van al het moois dat gemaakt wordt door zowel amateurs als professionele kunstenaars. Op deze manier wil ik graag vormgeven aan de schildersochtend van het Toon Hermans Huis.

Opleiding

Als kind was ik al gepassioneerd om te tekenen en te schilderen en nieuwe verrassende dingen te maken. Dat heeft er toe geleid dat ik mijn hele leven niet anders kon dan daarmee bezig zijn. Uiteindelijk na lang overwegen en allerlei zaken in het leven die op mijn pad zijn gekomen, ben ik op 43 jarige leeftijd naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht gegaan. Naast kunstenaar houd ik mij bezig met het schrijven van gedichten en verhalen. Mijn kunstwerken en gedichten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn gedichten lezen als schilderijen, mijn werken lezen als gedichten. In 2009 is mijn eerste dichtbundel “Een Horizon Verder” verschenen. Diverse bedrijven en particulieren zijn in het bezit van mijn kunstwerken. Om daar een beeld van te krijgen kunt u hier klikken om zijn site te bezoeken.