Schrijfworkshop

Ook in het voorjaar van 2018 hield Manon Bommer een schrijfworkshop bestaande uit zes bijeenkomsten. Voor die workshop organiseerde ze een informatiebijeenkomst in ons Huis. De workshop vond vervolgens plaats op zes dinsdagen van 13:30-15:30 uur. Voor zowel de informatiebijeenkomst als de workshop vroegen we graag je aanmelding via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch via 0495 541 444.
In het najaar was er geen gelegenheid voor een workshop; komend jaar bekijken we of er weer een workshop opgestart kan worden.

“Leven is herinneringen opbouwen”
Verrassend, verhelderend, leuk, verdiepend, spannend – woorden die vallen als mensen vertellen wat ze beleefd hebben tijdens de ‘schrijfmiddagen’ die in 2018 voor nabestaanden werden georganiseerd. Ook in 2019 stond een reeks van zes bijeenkomsten weer op de agenda. Toen voor iedereen die door kanker is geraakt. Of je nu zelf ziek bent (geweest), naaste of nabestaande bent, je was van harte welkom! We hebben allemaal een hele schatkist aan ervaringen en herinneringen. Mooie en minder mooie, grappige, verdrietige – alle soorten. Wanneer je daarover gaat schrijven, blijkt er iets te gebeuren. Je ontdekt herinneringen die je (bijna) weer vergeten was. Of je kijkt ineens van een andere kant. Maar je zult ook ontdekken dat schrijven over herinneringen waar je gemakkelijk toegang toe hebt, je iets nieuws brengt.
Tijdens de schrijfmiddagen zoek je in jouw eigen schatkist, steeds via een andere ingang. En zijn er hoeken in die kist, waar je liever niet komt, dan laat je die gewoon liggen. Jij bepaalt zelf welke herinneringen je omhoog wilt halen en welke niet. En ook wat je met ons wilt delen, of wat je liever voor jezelf houdt.
Manon Bommer, geestelijk verzorger en psychosociaal begeleider, begeleidde deze workshops en bood je daarbij mogelijkheden en uitdagingen aan. Zo ontdek jij wat jou goed doet en wat bij jou past. De schrijfmiddagen waren vooral gewoon fijne middagen, waarin je je pen op papier zet en volgt wat die schrijft. En geloof maar dat je jezelf kunt verrassen!

Voordat in 2020 plannen konden worden gemaakt voor een vervolg werden alle activiteiten gecanceld i.v.m. Corona. T.z.t beoordelen we of we deze activiteit weer kunnen opnemen in onze agenda.