Udie Adams, schilderen

Missie/passie

Schilderen betekent voor mij datgene weer te geven, wat me op dat moment bezig houdt of boeit. Het is voor mij een uitlaatklep. Ik schilder al heel lang. Ik heb meer dan 20 jaar lessen gevolgd en geschilderd bij de kunstenaar Jan van Kempen. Sinds enkele jaren volg ik lessen op de kunstacademie in Maasmechelen. (4e jaar). Met deze ervaring wil ik graag, samen met Hub Bukkems, ondersteuning geven aan de mensen die in het THH komen schilderen.
Waarom het THH? Een paar jaar geleden is mijn zus overleden aan kanker. Ik heb haar tot het einde toe mogen en kunnen ondersteunen.

Opleiding

Sinds 2 jaar ben ik met pensioen. Voor die tijd was ik meer dan 30 jaar werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In die zorg leer je vooral te kijken naar de mogelijkheden van mensen, rekening houdend met hun beperkingen. Daarnaast heb ik les gegeven aan de opleiding voor verzorgenden en verpleegkundigen in de vakken communicatie en interactie, o.a. heb ik de studenten geleerd: “hoe te communiceren met mensen die ziek zijn of een beperking hebben”. Met deze kennis en ervaring hoop ik, dat ik wat kan betekenen voor de mensen die het Toon Hermans Huis bezoeken.