Valery Becker

Eerder was Valery Timmermans een bekende in ons huis; als stagiaire van Zuyd Hogeschool begeleidde zij op vrijdag onze gasten tijdens creatieve expressie. Na afronding van haar opleiding in Heerlen trouwde ze en verhuisde van Meerssen naar Wijnandsrade; nu wil ze een deel van haar tijd besteden aan vrijwilligerswerk in ons Toon Hermans Huis.

Zij ondersteunt, helpt en stuurt waar nodig bij tijdens de sessie. Bij creatieve expressie kan een breed scala aan materialen worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan: klei, verf, papier, stof, karton, steen etc. Je werkt aan thema’s en doelen die voor jou belangrijk zijn. Hierbij kun je denken aan acceptatie, zelfvertrouwen, rouwverwerking en ontspanning. Het werken binnen een groep geeft je o.a. de mogelijkheid om te delen, samen te werken, te sparren, van elkaar te leren en samen plezier te beleven. Iedere deelnemer gaat aan de slag vanuit zijn/haar eigen behoeften en mogelijkheden.
Je hoeft niet handig of vaardig te zijn om iets te halen uit creatieve expressie. Voel je vrij om jezelf te zijn en kijk wat het jou brengt.