Onder luid belgerinkel door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert, mevrouw Loekie van Maaren-van Balen, ging zaterdag 25 juni de Jan Caristocht 2016 van start. Maar liefst 25 wandelaars en meer dan 40 fietsers deden mee.

Tussenmijlpaal

Een groot aantal hiervan zijn de Toons Toppers die de Jan Caristocht gebruiken als tussenmijlpaal op weg naar de beklimming van de Mont Ventoux in september. Daarnaast waren er een flink aantal meefietsers en -wandelaars, die hiermee het huis een extra financieel steuntje gaven. Ook reden er diverse wielrenners van TWC Nederweert mee en enkele medewerkers van het bedrijf E Power uit Ospel die de groep tijdens de tocht voorgingen en begeleidden. Een groep bestaande uit jong en oud, de jongste was 13 jaar en de oudste 81! Zij legden op de fiets ruim 105 kilometer af. De fietsers werden voor de lunch gastvrij ontvangen in het Toon Hermans Huis Roermond waar een ontmoeting was met de jeugdige fietsers van het Toon Hermans Huis Venlo.

Wandelaars

De wandelaars liepen 22 kilometer in de omgeving van Weert. De tocht liep o.a. door het prachtige Weerterbos waar de wandelaars o.a. de uitkijktoren beklommen. De edelherten lieten zich helaas niet zien. Op een heel bijzondere plek aan de Tolheuvel in Nederweert kregen de wandelaars een heerlijke lunch aangeboden.

Tot de lunch waren de weersomstandigheden prima. ‘s Middags was het weer helaas een beetje spelbreker waardoor de terugweg vooral voor de fietsers onder zware omstandigheden moest worden volbracht. Mede door een aantal lekke banden werd bij jong en oud de mentale weerbaarheid getest. En iedereen is geslaagd! Het is een prestatie van formaat van alle deelnemers, wandelaars en fietsers, jong en oud. Zij konden allemaal in de middag feestelijk worden onthaald bij het Toon Hermans Huis!

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-3