Weert heeft op 2 en 3 juni 24 uur lang gewandeld om op te staan tegen kanker. De SamenLoop voor Hoop in Weert was een fantastisch evenement. Zondag 3 juni om 14.00 uur ’s middags werd de voorlopige eindstand door voorzitter Léon Stultiens bekendgemaakt: € 78.763,-. In juli was dit bedrag opgelopen tot € 96.189.79

Dit bedrag is fors meer dan in 2015, toen € 50.000,= werd opgehaald. Met zo’n 1100 volwassen deelnemers, 162 kinderen, 41 teams, 40 survivors en 150 vrijwilligers is een evenement neergezet waar nog lang over zal worden nagepraat in Weert.

Vrijwilligers van het Toon Hermans Huis zorgden voor een speciaal programma voor de survivors met wellnessbehandelingen, workshops, diner en ontbijt, indrukwekkende optredens van Manoeuvre, Richard de Hoop en Wendy Overklift en niet te vergeten een eigen wandelteam en eigen kraam met spullen en een levende fruitautomaat.

De SamenLoop voor Hoop verbond, net als in 2015, heel Weert met elkaar. In Park Aan de Bron werd gewandeld, gepraat, gelachen, gehuild, flink verkocht, gefeest, stil gestaan… met als doel om geld op te halen voor het KWF Kankeronderzoek en het Toon Hermans Huis in Weert (10% van de opbrengst). Doordat de organisatiekosten volledig werden gesponsord, kon iedere euro naar het goede doel. Het Weerter bedrijfsleven, PSW, Scholengemeenschap Philips van Horne, Basisschool Aan de Bron en liefdadigheidsinstellingen schaarden zich massaal achter dit evenement. Ook Weerter en regionale artiesten/bands verleenden belangeloos hun medewerking, waardoor er een entertainmentprogramma van formaat kon worden neergezet.
Dank daarvoor aan allen.