Op 2 en 3 juni 2018 vindt voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop in Weert plaats. Een speciale plaats tijdens deze loop wordt ingenomen door de survivors. Daarvoor organiseert het Toon Hermans Huis weer een speciaal programma. Ben jij (ex)kankerpatiënt meld je dan aan via samenloopvoorhoopweert@toonhermanshuisweert.nl  of via de site www.samenloopvoorhoop.nl/weert/.

Evenals in 2015 organiseert het Toon Hermans Huis Weert tijdens de SamenLoop samen met veel vrijwilligers een speciaal programma voor survivors. Heb je interesse om mee te doen of mee te helpen, meld je dan aan.

Wat is de SamenLoop voor Hoop?

De SamenLoop voor Hoop is een feestelijk, braderie-achtig familie-evenement dat 24 uur aaneengesloten duurt en volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Het evenement begint op zaterdag 2 juni om 14.00 uur met een openingsceremonie waarbij survivors ((ex-)kankerpatiënten) een ereronde lopen, om 23.00 uur vindt er een kaarsenceremonie plaats en de volgende dag om 14.00 uur wordt het evenement afgesloten met een slotceremonie. Voor de survivors organiseert het Toon Hermans Huis speciale verwenactiviteiten, workshops, een diner met muzikaal optreden en een ontbijt.

Kaarsenceremonie

Tijdens de  kaarsenceremonie wordt stilgestaan bij degenen die momenteel vechten tegen de ziekte en de mensen die ons zijn ontvallen. Dit is een ontroerend onderdeel van elke SamenLoop. De SamenLoop voor Hoop is geen wedstrijd, maar een 24-uurswandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Teams lopen in 24 uur (dus dag en nacht) rondjes rondom Park aan de Bron aan de Maaslandlaan in Weert.

Voorafgaand aan en tijdens de SamenLoop zamelen de teams geld in voor kankeronderzoek door KWF. Ook het Toon Hermans Huis Weert wordt als lokaal doel financieel ondersteund.
Inmiddels hebben zich al 18 teams aangemeld. Maar er kunnen er nog veel meer bij.

Op donderdag 14 november om 19.30 uur houdt de organisatie bij Philips van Horne Scholengemeenschap een inspiratie-avond voor teams. Je bent van harte welkom.

Terug naar de Nieuwsbrief 2017-5