Maak in dit artikel kennis met  twee bijzondere Toppers

Met de beklimming van de Mont Ventoux halen de Toons Toppers 2021 geld op voor de stichting Groot Verzet Tegen Kanker en daarmee voor het KWF voor het noodzakelijke onderzoek naar de behandeling en genezing van kanker. Tegelijkertijd helpen zij het Toon Hermans Huis Weert, dat al tien jaar ondersteuning biedt aan iedereen die met kanker te maken krijgt. Zestien fietsers en negen wandelaars vormen samen de Toons Toppers 2021.
Een groep die de uitdaging aangaat om de Mont Ventoux te beklimmen op 2 en 3 september a.s.. Hiervoor wordt vanaf april intensief getraind onder deskundige begeleiding van vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Weert.

Marion en Esther twee Toppers

De Toons Toppers 2021 komen dit jaar uit de gemeenten Weert en Nederweert. Iedere deelnemer heeft zijn eigen motivatie om deel te nemen.
Marion Smolenaers en Esther Vergeest-Ahsman zijn twee van die Toppers.
Marion heeft borstkanker gehad en samen met haar man en twee kinderen van 24 en 21 jaar gaat zij de Mont Ventoux beklimmen. Marion is geen ervaren fietser. ‘Naar de stad boodschappen doen, is zo ongeveer mijn enige ervaring met fietsen’, vertelt zij. Oncologisch fysiotherapeute Brechtje Huigevoort, die de Toons Toppers ook dit jaar begeleidt, stimuleerde haar begin 2020 om zich aan te melden als Toons Topper. ‘Ik was eerlijk gezegd nog niet echt overtuigd, maar samen met mijn man en dochters hebben wij ons uiteindelijk toch aangemeld. Natuurlijk was het een teleurstelling toen vorig jaar vanwege COVID 19 alles werd afgelast. Maar we zijn nu volop in training en het ziet ernaar uit dat we in september toch samen deze berg kunnen gaan beklimmen. We hebben nu samen met de groep twee keer in het zuiden getraind. Dat is echt best pittig, maar ik ben blij dat we dit samen kunnen doen. De begeleiders stimuleren je enorm en het gaat steeds beter. Mij persoonlijk, maar ook mijn man en dochters helpt het enorm om de moeilijke tijd die ik en wij samen hebben doorgemaakt te verwerken. Positieve gezondheid in optima forma’.

De motivatie van Esther om zich aan te melden als Toons Topper was om aandacht te vragen en geld in te zamelen. Haar vader heeft slokdarmkanker en is erg ziek. Het is heel belangrijk dat er gelden beschikbaar komen om onderzoek te kunnen blijven doen. ‘Samen met mijn zus Wendy gaan we proberen de mythische berg te beklimmen. Ik ben helemaal geen klimmer, maar je merkt dat je door de trainingen en de goede begeleiding in een flow komt, dat de ademhaling beter gaat en de benen minder snel verzuren. Je gaat letterlijk over een drempel heen en dat voelt heel goed. Onze beide gezinnen, maar ook onze moeder, iedereen helpt mee om geld in te zamelen.

We hebben gelukspoppetjes gemaakt met een lintje eraan waar iedereen iets op kan schrijven. Onze moeder heeft theelichthouders gehaakt, ook met zo’n lintje. Die lintjes nemen we mee naar boven. Onze kinderen helpen ook allemaal mee en als Wendy en ik gaan trainen, zorgt onze moeder voor het eten. Zo draagt iedereen zijn steentje bij. En onze pap is super trots’.

Geïnspireerd door de verhalen van Marion en Esther? Steun dan de Toons Toppers 2021 op de site van Stichting Groot Verzet Tegen Kanker.en klik daarna in de linkerkolom op “26 teamleden

Terug naar de Nieuwsbrief
.