Het Toon Hermans Huis Weert kan terugkijken op drie succesvolle thema-avonden. De belangstellenden werden door de sprekers actief betrokken bij hun lezingen en presentaties. Het publiek toonde een grote betrokkenheid bij de onderwerpen.

Onder de titel “Verlies en Veerkracht” nam de bekende verliesdeskundige en auteur Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers op 6 april de toehoorders mee in een onderzoek naar veerkracht bij het verwerken van verlies. Zij deed dit in samenklank met singer-songwriter en gitarist Marcel Luntungan.

In mei was er een interactieve dialoog met psychiater en psycholoog Dr. Leo Gualthérie van Weezel onder de titel “Een klus als kanker en dan …?”. Zijn boeiende betoog werd muzikaal omlijst door een muziekkwintet, waarin o.a. THHW-gastvrouw Ilse Konings cello speelde.

Op 15 juni tenslotte werd in samenwerking met Life Style Vitae en Life Style Health & Prevention een prikkelende en eigenzinnige discussieavond georganiseerd onder de titel “Kanker en positieve gezondheid, kan dat?” Straal!theater zorgde daarbij voor tot de verbeelding sprekende sketches.

De thema-avonden vinden plaats in het kader van het vijfjarig bestaan van het Toon Hermans Huis Weert e.o..

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-3