Zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunt u op een bijzondere manier kennis maken met het Toon Hermans Huis. Topmuzikanten laten u in een speciale Theatershow zien wat er in het Toon Hermans Huis rond de thema’s Ontmoeten, Ontspannen en Verwennen gebeurt. Nog geen kaartjes?

De Theatershow wordt gepresenteerd door de (inter)nationaal bekende presentator en entert(r)ainer Richard de Hoop. Samen met zijn zoon Joris, die binnenkort afstudeert als uitvoerend artiest, en Mark Bouwmans, bekend van de succesvolle voorstelling Rogstaekers, de Legende, geeft Richard de show vorm. “Centraal staat natuurlijk het Toon Hermans Huis, maar het wordt zeker geen voorlichtingsbijeenkomst”, ligt hij een tipje van de sluier op. “Het wordt een sprankelende en spannende theatershow met korte ontmoetingen aan een tafel, kleine intermezzo’s met dans en gedichten en vooral veel mooie aansprekende muziek”. Nederlands- en Engelstalige popsongs met een verhaal. De centrale thema’s zijn Ontmoeten, Ontspannen en Verwennen. “Het wordt een voorstelling met een lach en een traan, we nemen de mensen mee in een achtbaan van emoties”.

Ook voor Richard wordt het een heel bijzondere voorstelling, anders dan alle andere presentaties die hij in Nederland, maar ook daarbuiten, verzorgt. “Het Toon Hermans Huis heb ik in korte tijd leren kennen als een warme plek waar mensen zich snel thuis voelen. Waar op een ongedwongen manier mensen elkaar helpen en waar men zich de tijd neemt voor elkaar. Die sfeer proberen we op het podium zichtbaar te maken.”

Eén van de optredende artiesten is de singer/songwriter Linda Smeets. Zij heeft haar eigen zangschool “Zang en Co” in Weert en den Haag. Bij het grote publiek is zij vooral bekend van optredens met o.a. Rowwen Hèze. Zij stond in grote zalen als Carré, Concertgebouw en Heineken Music Hall. En in oktober dus in het Munttheater met “Toon Hermans Huis, de Theatershow”.

Linda zal in de show twee songs ten gehore brengen: “Let there be love” van Nat King Cole en “Omarm me” van Bløf. Heel toepasselijk bij het logo van het Toon Hermans Huis Weert: de arm om de schouder. “Ik hou van liedjes waar je in kunt kruipen, die je kippenveld bezorgen, daarin ligt mijn kracht”, vertelt Linda. En het is natuurlijk ook heel bijzonder om met internationale topmuzikanten als Franck van der Heijden en Rogier van Wegberg (beiden bekend van o.a. Night of the Proms) te mogen optreden. Samen met de andere optredende artiesten was zij op een zaterdag te gast in het Toon Hermans Huis.

“Ik wist voordien niet van het bestaan, maar ik vind het een geweldig initiatief. Goed dat er zo iets is, waar mensen terecht kunnen en dat er over ziek zijn gepraat kan en mag worden. Een vriendin van mij in den Haag heeft onlangs te horen gekregen dat zij borstkanker heeft en ik heb haar gewezen op mijn kennismaking met het Toon Hermans Huis en de steun die je in zo’n inloophuis kunt krijgen.

Linda is ervan overtuigd dat het een heel mooie voorstelling wordt. “Ik reken dan ook op twee uitverkochte zalen. Goede initiatieven als het Toon Hermans Huis verdienen brede aandacht”.

Bestel nu uw kaartjes
Toon Hermans Huis, de Theatershow wordt gehouden in het Munttheater in Weert op zaterdagavond 8 oktober om 20.15 uur en zondagmiddag 9 oktober om 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 29,50 pp., inclusief pauzedrankje en-hapje.

Kaarten zijn vanaf 30 mei 2016 verkrijgbaar via www.munttheaterweert.nl of vanaf 1 juni via de Theaterkassa en telefonisch: 0495 513 575. De opbrengst, na aftrek van de kosten, komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Weert e.o..

Voor meer informatie kijk ook op: www.toonhermanshuisweert.nl.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-2