Kinderen van de Montessorischool in Weert maken op een bijzondere wijze kennis met het Toon Hermans Huis. De lessen worden verzorgd door Marlou de Graaff die de HBO-opleiding creatief therapeut volgt en in dat kader op vrijdagen ook actief is binnen het atelier van het Toon Hermans Huis.

Marlou de Graaff volgt de opleiding bij Zuyd Hogeschool. Zij verloor op jonge leeftijd haar vader aan kanker en dat was voor haar een extra reden om haar diensten als aankomend creatief therapeut aan te bieden aan het Toon Hermans Huis. Vorig jaar verzorgde zij samen met Anna Baake al lessen op de Montessorischool. Toen waren het vooral beeldende lessen.

Dit jaar zijn de lessen voor de kinderen van de groepen 4 tot en met 8 gericht op dans en beweging. Samen met Conny Bijlmakers heeft Marlou eerst een speciaal op kinderen gerichte presentatie verzorgd over het Toon Hermans Huis. Daarna gingen de kinderen aan de slag om gevoelens en emoties door middel van dans en beweging uit te beelden. “De wereld staat bijvoorbeeld even stil als je de diagnose kanker krijgt, maar de rest van je omgeving gaat door. Wat komt er op je af en wat voel je als iemand heel dichtbij je komt staan. Tot waar trek je ook de grens, al dat soort gevoelens hebben de kinderen uitgebeeld” , vertelt Marlou.

“De lessen zijn bij de kinderen echt wel binnen gekomen” vertelt zij. “Sommige kinderen hadden zelf ervaring met dit soort gevoelens, en één kind heeft later ook spontaan meegedaan aan het bakken van een “taart voor Toon” in het Toon Hermans Huis”.

Marlou vind het ideaal en passend binnen haar studie dat zij via het Toon Hermans Huis zowel ervaring mag opdoen bij kinderen als bij volwassenen. Zij is op de vrijdagochtenden samen met Jelina van der Meulen namelijk ook nog actief bij de creatieve expressie in het atelier van het Toon Hermans Huis. Volgend schooljaar hoopt Marlou af te studeren. Haar activiteiten bij het Toon Hermans Huis vormen een goede basis.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-2