Het Toon Hermans Huis Weert kan niet zonder de steun van particulieren, instellingen en bedrijven. Als kleine blijk van waardering voor deze steun (en als TOONbeeld voor anderen) zetten wij in deze rubriek telkens een steunpilaar in het zonnetje. Deze keer Jan en Annemarie Winkelmolen van Boerderijwinkel A2 aan de Mildert.

Wie over de Roermondseweg of over de A2 rijdt kan het niet ontgaan. De grote borden met de Nederlandse vlag wijzen nabij de Kelperbrug naar de Boerderijwinkel van Jan en Annemarie Winkelmolen aan de Mildert. Een prachtige winkel in een parkachtige tuin, die door veel reizigers, maar ook door mensen uit de directe omgeving bezocht wordt. Het hele jaar door. Momenteel is het erg druk met de verkoop van asperges en aardbeien, maar het assortiment is vele malen groter.

In de winkel hebben Jan en Annemarie al vanaf 2017 een Toons Huisje bij de kassa staan, een kleine spaarpot. Alle fooi die de bezoekers geven, wordt in het Toons Huisje gestopt. Het huisje moet zelfs ieder jaar twee of drie keer worden gewisseld, omdat de fooienpot dan helemaal gevuld is.

Jan vertelt dat zijn moeder overleden is aan kanker toen hij 12 jaar oud was. Een tragische gebeurtenis die heel veel impact op hem heeft gehad. Ook zijn zus heeft kanker gehad, maar is gelukkig genezen. Hij vindt het dan ook fijn dat hij op deze manier iets voor het Toon Hermans Huis in Weert kan betekenen.

In zijn prachtige tuin staat een Engelstalig bord. Vertaald staat er ‘Wat ik het mooiste vind van mijn tuin is dat wij het samen kunnen delen’. Een mooie lijfspreuk. Delen is het sleutelwoord. Van plezier maar ook van verdriet. Past helemaal bij het Toon Hermans Huis.

Terug naar de Nieuwsbrief 2021.1