Jan Willem van Gog uit Ospel is één van de 38 Toons Toppers 2017 die dit jaar de uitdaging aan gaat om de Mont Ventoux te bedwingen. Iedere Toons Topper heeft zijn eigen doel en motivatie. Sommigen in het kader van hun eigen herstel, sommigen voor een nabestaande en anderen omdat ze zich gewoon willen inzetten voor het goede doel. Lees meer over het bijzondere verhaal van Jan Willem van Gog.

Hij heeft een eigen autobedrijf in Nederweert en was al eerder van plan om een keer de Mont Ventoux te beklimmen. Maar met een eigen zaak is het moeilijk om daarvoor tijd vrij te maken. Jan Willem van Gog (48) kreeg in oktober 2016 een zwaar motorongeluk. Zijn rechter knie en bovenbeen werden verbrijzeld en bovendien liep hij nog een infectie op. Het gevolg is dat Jan Willem nu in een rolstoel zit.

“Ik moet nog een aantal malen geopereerd worden en het herstel gaat nog zeker twee jaar duren, is me verteld. Het is dus zaak een goede conditie op te bouwen. Ik kan dan wel niet in de garage werken, maar wel aan mijn conditie. En bovendien kan ik nu ook nog een financiële bijdrage leveren aan KWF kankeronderzoek en het Toon Hermans Huis in Weert. Want net als iedereen word ook ik in mijn familie- en kennissenkring geconfronteerd met de vreselijke ziekte kanker”, vertelt Jan Willem.

Samen met dochters

Jan Willem van Gog wil de Mont Ventoux maar liefst twee keer beklimmen. Op donderdag31 augustus helpen zijn beide dochters Femke en Imke, een tweeling van 18 jaar, hem in de rolstoel naar boven. En op vrijdag 1 september wil hij de magische berg per handbike beklimmen. Zijn beide dochters, die aan het Cios studeren en ook actief zijn op de triatlon, vergezellen hem dan op hun racefiets. “Samen met mijn dochters en de andere Toons Toppers wil ik letterlijk en figuurlijk vanuit het dal de top bereiken. Dankzij de deskundige voorbereiding en begeleiding vanuit het team van het Toon Hermans Huis moet dat lukken”, aldus Jan Willem van Gog.

Sponsoring

Niet alleen de voorbereiding en training zijn begonnen, ook de sponsorwerving is van start gegaan. Steun de Toons Toppers 2017 op weg naar de top. Wilt u meer weten over de Toons Toppers 2017 kijk dan op de website http://www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers. Een gedeelte (40%) van de sponsorgelden komt ten goede aan het Toon Hermans Huis in Weert. Het grootste deel wordt besteed aan onderzoeken om de ziekte kanker te bestrijden.

Terug naar de nieuwsbrief 2017-3.