Maar liefst 46 Toons Toppers hebben op 1 en 2 september de Mont Ventoux beklommen. Dat was niet het enige record dat zij daarmee braken. Onder de 46 Toppers waren maar liefst 17 junioren van de middelbare scholen in Weert. Alle Toppers bereikten de top. Bovendien haalden de Toons Toppers een recordbedrag aan sponsorgeld opgehaald: ruim € 47.000,-.

De Toons Toppers zijn daarmee het team dat het allerhoogste sponsorbedrag heeft opgehaald van alle deelnemers. 60% van de opbrengst gaat via de stichting Groot verzet tegen kanker naar KWF om onderzoeken te kunnen uitvoeren. 40% van de opbrengst gaat naar lokale doelen, waaronder het Toon Hermans Huis Weert e.o..

Het is voor het eerst dat alle Toppers, die zich in februari hebben aangemeld en vanaf maart in training zijn gegaan ook allemaal de top hebben bereikt. Er waren in het totale traject vanaf februari helemaal geen uitvallers.

Iedere deelnemer had zijn eigen verhaal en zijn eigen motivatie. Dat er heel wat is overwonnen op weg naar de top staat buiten kijf! De oudste Toons Topper was Miel Verweijen (71) uit Budel. De jongste was Ilse Verhey. De tweedejaars gymnasiaste is eigenlijk zwemster maar door een blessure kon zij een tijdlang deze sport niet beoefenen. “Ik hoorde van mijn zwemtrainer Cees Kersten over de beklimming van de Mont Ventoux ten bate van kankeronderzoek en was meteen enthousiast.

Ik kende nog bijna niemand van de andere junioren, maar nu zijn we een heel leuke vriendengroep geworden. We hebben ontzettend veel geleerd, samen gelachen en samen gehuild. Een zoon van een van onze kennissen is ernstig ziek en ook voor hem heb ik de berg beklommen. Een klasgenootje van me is nu zo enthousiast dat ze hopelijk volgend jaar ook mee kan doen”.

Wilt u meer zien over de beklimming van de magische berg? Klik dan op deze Facebook pagina met in de hoofdrol de Toons Toppers Ria en Jos van der Vorst, die samen met dochter Melanie en vriendin Marjo Timmermans Ria in de rolstoel naar de top hebben gereden. Behalve dan de laatste 1,5 km, toen Ria zelf de krukken pakte en omhoog is geklommen. Eén van de vele topprestaties.

U kunt de Toons Toppers 2016 nog tot 15 oktober a.s. ondersteunen via de website www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-4