Toons Toppers halen de Top van de Mont Ventoux.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus beklommen respectievelijk 15 wandelaars en 12 fietsers als Toons Toppers 2018 de Mont Ventoux. Zij deden dit na een half jaar intensief samen trainen onder begeleiding van het Toon Hermans Huis Weert. Iedere deelnemer met zijn of haar eigen motivatie of doel en allemaal leverden ze een topprestatie.
Voor de zesde keer vanuit regio Weert
Het Toon Hermans Huis Weert ging dit jaar voor de zesde achtereenvolgende keer naar de Mont Ventoux. Niet zomaar voor de lol maar met een doel: sommigen voor zichzelf als hersteltraject nadat ze kanker hebben gehad, anderen voor naasten die ziek zijn of als nabestaande omdat ze iemand hebben verloren aan kanker.
Het werd een topweek met topprestaties! De jongste Toons Topper was nog geen 20 jaar. De oudsten al boven de 70! Eén Weerter Topper had in april jl. nog een stamceltransplantatie ondergaan om een paar maanden later 26 kilometer naar boven te fietsen. Met recht allemaal Toppers!
Goede doel
Naast de fysieke topprestatie is er door de deelnemers ook geld ingezameld. Een prachtig bedrag van bijna € 30.000 euro, dat ten goede komt aan twee onderzoeken naar kinderkanker en maagkanker, die via het KWF worden gefinancierd. Veertig procent van de opbrengst gaat naar het Toon Hermans Huis Weert, dat voor zijn bestaan nagenoeg volledig afhankelijk is van giften en donaties.
Het was wederom een bijzondere week in Frankrijk met mooie verhalen, prachtige ervaringen, topprestaties, emotie en plezier!