Dit jaar gaat voor de zesde keer in successie een team van Toons Toppers de magische berg de Mont Ventoux beklimmen. De 12 fietsers en 15 wandelaars hebben al heel wat gezamenlijke trainingen (waaronder de Jan Caristocht op 16 juni) en informatiebijeenkomsten achter de rug. Peter Nossin, die samen met zijn 2 zussen deelneemt, vertelt er meer over.

Wij gaan ook mee!

Peter Nossin (64) maakt samen met zijn zussen Jop en Mieke deel uit van de Toons Toppers 2018. Peter verloor in november vorig jaar zijn vrouw Diny. Vlak voor Kerstmis 2016 kreeg Diny de diagnose maagkanker met uitzaaiingen. Een periode van chemobehandelingen volgde. Diny, een sportieve en sterke vrouw, wilde graag nog de Mont Ventoux beklimmen, maar de oncoloog in het SJG gaf al meteen aan dat ze dat niet meer zou kunnen. Diny ging wel nog meewandelen met het wandelclubje van het Toon Hermans Huis. Zij ondervond vanaf dag één in het Huis veel steun, net zoals bij de begeleiding in het SJG. Peter: “Toen ik begin dit jaar zag dat er weer een team Toons Toppers gevormd zou worden heb ik meteen mijn twee zussen gemaild dat ik overwoog me bij die Toppers aan te sluiten. Binnen 10 minuten kreeg ik van mijn beide zussen antwoord. Wij gaan ook mee! Zo snel had ik nog nooit antwoord gehad.”

“Mijn beide zussen wonen in Nijmegen en Handel, maar ook zij slaan nagenoeg geen training over. Recentelijk zijn we met z’n drieën nog naar Oostenrijk geweest en hebben daar ook urenlang samen in de bergen gewandeld en flink geklommen. Ook door het begeleidingsteam vanuit het Toon Hermans Huis zijn we goed voorbereid. Bovendien hebben we ervaren dat het een heel leuke groep is die dit jaar per fiets of te voet de berg gaat beklimmen. Ook de teamvorming vooraf is heel belangrijk, inspirerend en iedereen tot steun”.

Veel redenen

“Gelijktijdig met de diagnose die Diny kreeg, kreeg onze zus Hanny de diagnose beenmergkanker. Jop heeft zich beschikbaar gesteld als stamceldonor; een heel moedig besluit. Het gaat nu redelijk met Hanny. Omdat in het verleden is gebleken dat Mieke een agressieve vorm van borstkanker heeft, maar inmiddels gelukkig “schoon” is verklaard, hebben wij heel veel redenen om samen de magische berg te beklimmen. Je begrijpt wel naar wie onze gedachten daarbij uitgaan”, aldus Peter.

Wil je de Toons Toppers 2018 ondersteunen kijk dan op de website www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers/

Terug naar de Nieuwsbrief 2018-3