Toons Topper 2019 Natasja van de Eerenbeemd uit Budel heeft op de website van de stichting Groot Verzet tegen Kanker haar motivatie voor deelname aan de beklimming van de Mont Ventoux beschreven:

‘In Augustus 2017 kreeg ik de diagnose schildklierkanker. Na de operatie en de nabehandeling ben ik gelukkig lichamelijk gezond. Helaas ondervind ik nog steeds energetisch de gevolgen van deze hele ingreep. Daar waar ik vroeger echt een bezige bij was en veel sportte in mijn vrije tijd, kan ik nu nog maar een klein deel aan van wat ooit was. In juli 2017 heb ik het rondje Someren gewandeld (40km) en na binnenkomst de Kennedymars in Someren op mijn bucket list gezet. Helaas is daar de kanker tussen gekomen. Als “afsluiting” van mijn gevecht tegen kanker wil ik deze uitdaging aangaan. Ik wil kijken / ervaren hoe mijn lichaam reageert als ik een sportieve prestatie aan ga. Uit eigen ervaring weet ik dat er nog veel geld nodig is voor onderzoeken voor het bestrijden van deze ziekte. Stichting Mont Ventoux doneert 60% van het totaal ingezamelde geld naar het KWF. De andere 40% zal gaan naar een lokaal goed doel. In mijn geval zal er 40% van mijn “opgehaalde bedrag” gaan naar het Toon Hermans huis in Weert. Deze toppers van vrijwilligers en lotgenoten hebben er ook voor gezorgd dat het mentaal met mij beter gaat. Ik vraag jullie dan ook om mij te sponsoren voor de uitdaging die ik aanga op 5 september 2019: Niet de berg op, maar het dal uit!!.’

Steun Natasja en de andere Toons Toppers 2019 via https://www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppersweert.

Terug naar de Nieuwsbrief 2019-3