Toons Toppers 2022: “Wat een prachtig avontuur”.

Yvonne Wulms en Monique Wolter zijn twee van de ruim 40 Toons Toppers 2022 die begin september de Mont Ventoux hebben beklommen. Hun enthousiaste reacties lees je hieronder.

‘Voor mij en mijn gezin was het een prachtig avontuur’, vertelt Yvonne Wulms. ‘Avontuur in die zin dat ik totaal niet had verwacht dat dit hele traject zoveel impact zou hebben op ons allen. Ik ben heel dankbaar dat mijn hele gezin en ook mijn zus en beste vriendin dit met ons hebben kunnen delen, want je begrijpt de impact alleen als je er zelf bij bent geweest. Het is anders niet uit te leggen. Het was prachtig mooi maar tegelijkertijd ook heel erg confronterend. Ik meende dat ik de diagnose uitgezaaide darmkanker en de behandelingen al grotendeels verwerkt had, maar wat kwam ik mezelf tegen! Bocht na bocht kwam ik er op de berg achter dat ik er fysiek maar ook mentaal nog niet ben. Dat ik nog lang niet alles heb verwerkt. Ik heb geleerd dat ik niet altijd sterk hoef te zijn, dat ik mijn grenzen mag bepalen.
En dat je je doelen steeds kunt aanpassen. Hoe louterend kan dat zijn? Ik had een vlag meegenomen met daarop de namen van alle mensen die me hebben gesteund. Uiteindelijk zijn we samen over de top van de Mont Ventoux gelopen. Een prachtig avontuur, dat ik nooit, nee nooit zal vergeten.’

‘Veel gelachen én gehuild’

Samen met haar broer is Monique Wolter per fiets de berg opgeklommen. ‘Het was een heel bijzondere ervaring, de meest bijzondere week van mijn leven tot nu toe, durf ik wel te zeggen’, aldus Monique. ‘Ik vond het ook heel fijn dat mijn man erbij was en ons heeft ondersteund. De sfeer onderling kun je niet uitleggen, die moet je meemaken. Je maakt vrienden voor het leven. Wat hebben we samen veel gelachen en gehuild. Ik moet nu weer geopereerd worden vanwege borstkanker. Natuurlijk zie ik daar tegenop, maar het beklimmen van de berg heeft me vertrouwen gegeven. Vertrouwen in de operatie, maar ook dat ik mijn leven weer op kan bouwen. Volgende week laten mijn broer en ik allebei een tatoeage zetten van de Mont Ventoux. Als blijvende herinnering, maar ook als blijvende steun. Als beleidsambtenaar bij de gemeente Nederweert heb ik nu aan den lijve ervaren hoe belangrijk positieve gezondheid is. De Toons Toppers zijn het ultieme voorbeeld van positieve gezondheid’, aldus Monique.

Terug naar de Nieuwsbrief