Jan Caristocht 2022

Als voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux op 1 en 2 september a.s. organiseerde het Toon Hermans Huis Weert zaterdag 18 juni voor de achtste keer een sponsor wandel- en fietstocht onder de naam Jan Caristocht.
Vanwege de zeer hoge temperaturen zaterdag werden de deelnemers al om 8.00 uur door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert, Henk Evers, uitgeluid. Bijna 30 wandelaars en maar liefst 47 fietsers deden mee aan de tocht. Daaronder niet alleen de Toons Toppers 2022, maar ook een aantal wandelaars en fietsers die de wandel- en fietstocht als sponsor meemaakten.

De fietsers werden zaterdag begeleid door ervaren leden van de TWC Nederweert, die de 104 km lange tocht ook hadden uitgezet. Zij werden na 70 km gastvrij ontvangen op de pauzeplaats Plantage Blankwater in Boukoul. Het laatste gedeelte van de fietstocht werden de fietsers begeleid door enkele motards o.l.v. Joost Sauvé. De wandelaars liepen 20 km door de mooie natuur in Swartbroek en Tungelroy en genoten van een verfrissend hapje en drankje bij Theetuin de Tungelroysebeek in natuurgebied de Krang.

Toons Toppers 2022 en Jubileumteam
Ook dit jaar is er weer een groep van ruim 40 enthousiaste fietsers en wandelaars die onder de naam Toons Toppers 2022 op 1 en 2 september de beruchte Mont Ventoux gaan beklimmen. Te voet of met de fiets. Naast de Toons Toppers 2022 neemt dit jaar ook een jubileumteam deel, bestaande uit Toons Toppers die eerder de berg hebben beklommen. Het Toon Hermans Huis Weert doet dit jaar voor de tiende keer mee en de stichting Groot Verzet tegen Kanker bestaat dit jaar 15 jaar. Heel bijzonder is ook dat er twee oud-Toons Toppers, te weten Frank Engelen en Cees Kersten, mee doen die vanuit Weert helemaal naar de Mont Ventoux fietsen. Alle deelnemers ondersteunen door hun deelname onderzoek naar kanker en voor een deel ook de activiteiten van het Toon Hermans Huis Weert.

Jan Caristocht
De trainings- en sponsortocht is sinds 2014 vernoemd naar de mede-initiatiefnemer en grote stimulator Jan Caris uit Ospel, die, hoewel toen al zwaar ziek, in 2014 de Mont Ventoux zowel te voet als per fiets bedwong.

Steun
Wil je de Toons Toppers 2022 steunen en geld inzamelen voor kankeronderzoek? Dat kan via https://www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppersweert.